Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snudde kampen mot Leicester

Jamie Vardy rystet Manchester City, men den regjerende mesteren snudde og vant 3-1 mot Leicester.

KNAPPET INN FORSPRANGET: Manchester City er nå bare ett poeng bak Leicester på tabellen. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB Scanpix
KNAPPET INN FORSPRANGET: Manchester City er nå bare ett poeng bak Leicester på tabellen. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Vardy fortsetter å pøse inn mål for Leicester, men det meste handlet om hjemmelaget Manchester City som vant toppkampen 3-1 etter mål av Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan og Gabriel Jesus.

Det gir Manchester City fortsatt håp i jakten på suverene Liverpool som var opptatt med klubb-VM denne runden. Laget fra Merseyside har én kamp til gode og fortsatt ti poengs luke ned til Leicester på annenplass. City er nummer tre, elleve poeng bak ligalederen.

Hjemmelaget åpnet kampen med flere gode sjanser og kunne fort tatt ledelsen etter et snaut kvarter da Kevin de Bruyne fyrte av fra utenfor sekstenmeteren. Det lave, skrudde skuddet gikk i stolpen og ut etter flott framspill av Mahrez.

Mahrez var veldig toneangivende mot sin gamle klubb og et par minutter senere dro han seg lekkert fri på sin høyrekant og spilte fram Jesus. En god redning fra Kasper Schmeichel hindret scoring, men det lå et mål i lufta.

Vardy scoret først

Istedenfor at Manchester City tok ledelsen, var det Leicester og nok en gang toppscorer Vardy som sto for kampens første mål.

Spydspissen ble sendt gjennom av Harvey Barnes og selv med et langt touch klarte Vardy å nå ballen før en utrustende Ederson i City-målet og chippet inn en 1-0-ledelse mot spillets gang.

Det tok ikke imidlertid ikke lang tid før City fikk utligningen sin. Mahrez dro seg nok en gang inn fra høyre i kjent stil, før han skjøt mot bortre stolpe. Ballen traff Caglar Söyüncü på vei mot mål og Schmeichel kunne ikke hindre ballen i å gå i mål.

Straffescoring

Det klarte han heller ikke da hjemmelaget fra Manchester fikk straffespark like før pause. Raheem Sterling driblet seg forbi Ricardo Pereira, gikk i bakken og dommer Mike Dean pekte på straffemerket.

Etter en VAR-sjekk kunne Gündogan gå fram og sende City i ledelsen, selv om Schmeichel fikk en hånd på det lave skuddet.

City fortsatte med å kjøre over Leicester og etter 69 minutter kom det et fint mål fra Gabriel Jesus. Som så ofte før hadde de Bruyne den målgivende pasningen. Belgieren har flest av dem i Premier League denne sesongen.

Midtbanespilleren hadde skuslet bort en av flere store muligheter for City etter hvilen, da han kom alene med keeper og spilte bort ballen. Midtbaneeleganten fikk istedenfor gult kort for tilsnakk til dommer.

Like før full tid gikk belgieren haltende av banen til fordel for Sergio Agüero som returnerte fra sitt skadeoppholdet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media