Snudde kampen og ble seriemester

Røa sikret gullet.

Røa forsvarte seriegullet i fotball for kvinner. Det ble klart da laget vendte 0-1 ved pause til seier 3-1 over Kolbotn.

Kolbotn måtte vinne for å utsette Røa-feiringen som har virket uunngåelig gjennom det meste av sesongen. Det så lovende ut da Kristin Blystad Bjerke sendte gjestene i ledelse etter en drøy halvtime.

Røa presset på for utligning i annen omgang, og i det 63. minutt lyktes amerikanske Sarah Huffman. Marthe B. Johansen scoret ledermålet i det 79. minutt før samme Huffman satte punktum på overtid.

Røa er dermed oppe i 52 poeng av 57 mulige og kan ikke innhentes.

- Vi spilte en solid kamp etter en resultatmessig nedtur i europacupen. Vi prøvde å ta med oss det beste fra de kampene, og vi vant fortjent etter å ha vist stor moral, sa Røa-trener Geir Nordby til NTB.

Bedre
Røas seriesesong har vært strålende. Det viser 17 seirer på 19 forsøk. Kun én gang har laget spilt uavgjort, og kun én gang er det blitt tap.

- Vi har vært imponerende bra. Vi har gode spillere i laget og gjør mye riktig. Vi er godt trent og har jobbet bra gjennom hele sesongen, mente Nordby.

Treneren er klar på hva som er målsettingen neste sesong.

GULLFEST: Lene Mykjåland og resten av Røa-jentene kan i kveld feire seriegullet. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
GULLFEST: Lene Mykjåland og resten av Røa-jentene kan i kveld feire seriegullet. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Vi har vunnet serien to år på rad, og vi er i cupfinalen. Potensialet i laget er stort. Den erfaringen vi fikk med oss i årets europacup er gull verdt, og det skal vi ta med oss inn til neste sesong. Da er målet å gjøre det bedre i europacupen, sa Nordby.

Tok grep

Kolbotns tap betydde at Team Strømmen nyttet anledningen til å ta kommandoen i sølvkampen. Rhian Wilkinson og Mari Knudsen scoret da Amazon Grimstad ble slått 2-0, og Strømmen er dermed tre poeng foran Kolbotn når to kamper står igjen.

Asker er ytterligere poenget bak.

(NTB)

Snudde kampen og ble seriemester