Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snudde kampen og slo Ungarn

Norge lå under i 2. omgang.

I PRAKTSLAG: Katrine Lunde Haraldsen sto en strålende kamp mot Ungarn. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
I PRAKTSLAG: Katrine Lunde Haraldsen sto en strålende kamp mot Ungarn. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Ungarn - Norge 19-25.

Det så lenge småstygt ut for de norske jentene mot ungarerne, men tross mye svakt angrepsspill klarte de å male motstanderen i senk.

Mye takket være Katrine Lunde Haraldsen, som sto en praktkamp mellom stengene.

- Det er en voldsom arbeidsmoral i gjengen. Vi vet det er et fundament som må være i bunn i en kamp som dette, og da tåler vi at det svinger framover, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2.

- Det er kvalifisert motstand her i dag, men vi får det enda tøffere i morgen (mot Romania), og da må vi opp enda et hakk, sier Hergeirsson.

Endelig motstandFor første gang i mesterskapet fikk Norge skikkelig kamp. Førsteomgangen var jevn hele veien og lagene vekslet på å ha ledelsen.

De norske jentene sliter fortsatt kraftig i etablert angrep, og bare en super Katrine Lunde Haraldsen berget uavgjort til pause. Hun tok 50 prosent av de ungarske skuddene - flere av dem hundreprosentsjanser.

Tekniske feil, stygge skuddbom og flisete spill er dommen over de 30 første angrepsminuttene. Tross en god målvakt ble det dessuten få kontringer, som er Norges fremste våpen framover.

- Vi hadde brekket litt på før pause og slo oss ikke løs. Heldigvis stengte Katrine buret, hun er virkelig en ener, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

GruppefinaleMotgangen fortsatte etter pause, hvor ungarerne ved et par anledninger var to mål foran Norge.

GODE LINJESPILLERE: Marit Malm Frafjord scoret bare ett, men skaffet Norge hele fem sjumeterkast. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
GODE LINJESPILLERE: Marit Malm Frafjord scoret bare ett, men skaffet Norge hele fem sjumeterkast. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

Både Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Nøstvold og Ida Alstad misbrukte straffesjanser - da blir det tungt.

Det løsnet gradvis mer for Norge, samtidig som Lunde Haraldsen løftet seg opp på nivået hun hadede i førsteomgangen. De norske jentene fortsatte å bomme mye framover, men scoret likevel ofte nok til at de fikk et bra grep om seieren det siste kvarteret.

Mye takket være linjespillerne våre. Marit Malm Frafjord scoret ett og skaffet fem sjumetere. Heidi Løke puttet fem og fikset tre straffer.

- Jeg synes vi spiller veldig bra i forsvar i dag, og så er Katrine god. Selv om vi er to bak vet jeg at vi aldri gir oss og derfor kommer vi tilbake. Vi vet at det vil løsne framover, sier Løke til Dagbladet.

Norge spiller i morgen gruppefinale mot Romania. Vinneren der vil ha med seg fire poeng til mellomrunden - og dermed ha tatt et stort steg mot semifinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media