MÅL: Molde tar ledelsen over Kristiansund i kvartfinalen i cupen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅL: Molde tar ledelsen over Kristiansund i kvartfinalen i cupen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Fotball-NM

Snudde kampen på tre minutter - 17-åring og nysignering sikret avansement

Molde FK til semifinale i cupen.

  • Molde - Kristiansund 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Molde FK mot Kristiansund BK er storebror mot lillebror, Romsdal mot Nordmøre, og intens fogderistrid.

Søndag kveld var det videre spill i cupen og en billett til semifinalen som sto på spill for fylkesrivalene, og på forhånd var Molde storfavoritt. De har vunnet turneringen fire ganger tidligere - Kristiansund har aldri spilt i en kvartfinale før.

Likevel var det lillebror som kom best i gang i oppgjøret.

Etter tre kjempesjanser i kampens femte minutt, løsnet det for gjestene to minutter etter. Torgil Øwre Gjertsen stormet mot dødlinja, før han la 45 grader ut i feltet til Benjamin Stokke. Spissen gjorde ingen feil, og plasserte ballen i nettet bak Molde-keeper Andreas Linde.

Kristiansund fortsatte trykket utover i omgangen, og vertene kunne puste lettet ut da de gikk til pause med kun ett mål imot.

Sigurdarson brente straffespark

- Vi har vært altfor dårlig, det er kjipt å se på, konkluderte MFK-spiss Björn Bergmann Sigurdarson på spørsmål fra TV2s kommentatorer om kampens første omgang.

Og verre skulle det bli for Molde og islendingen.

STRAFFEBOM: Bjørn Bergmann Sigurdarson brente straffspark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STRAFFEBOM: Bjørn Bergmann Sigurdarson brente straffspark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Tidligere Molde-spiller Aliou Coly felte Eirik Hestad i egen 16-meter like etter pause, og dommer Ola Hobber Nilsen blåste korrekt for straffespark. Den feide imidlertid Bergmann Sigurdarson over tverrliggeren.

To raske mål

Andre omgangen var imidlertid langt bedre for moldenserne, og 15 minutter før full tid fikk hjemmelaget endelig uttelling.

17 år gamle Erling Braut Håland steg til værs på et innlegg fra Eirik Hestad og nikket ballen kontant i mål.

Kun tre minutter senere var snuoperasjonen komplett. Nyinnkjøpte Martin Ellingsen løftet ballen over Ante Knezovic i KBK-målet, og til tross for desperate forsøk fra Kristiansunds forsvarere for å holde ballen ute av nettet, var midtbanespillerens første scoring for Molde et faktum.

Ole Gunnar Solskjærs gamlesjef Sir Alex Ferguson var kjent for å hente frem «hårføneren» når laget hans underpresterte, og etter kampen kunne Sigurdarson avsløre at Molde-manageren har lært mer enn bare taktikk av Ferguson.

- Første omgangen var dårlig, og i pausen kjente jeg ikke igjen Ole Gunnar. Han endret hva vi tenkte og vi fikk det til, fortalte spissen til TV2.

- Etter 1. omgang fortjente vi ikke å få videre. Da var vi dårlige. Det var litt stramme ord i pausen, og så måtte vi roe ned. Hjertet var på rett plass, men ikke hodet, forklarer Solskjær.

Hoseth mot gamleklubben

Tilbake i 2008 møtte de to lagene hverandre for første gang i cupen. På det tidspunktet var bare Kristiansund Ballklubb fem år gammel, men i runden før hadde de sendt selveste Rosenborg ut av turneringen.

En stor opplevelse og bragd for den lille klubben, og fotballfeberen herjet i nordmørsbyen før kampen mot storebror Molde i den påfølgende runden.

Den gangen var Magne Hoseth Molde-spiller, og i ekstraomgangene var det midtbanespilleren som til slutt sendte Kristiansund ut av cupen.

I dag er Hoseth Kristiansund-spiller, og denne gangen var han på den tapende siden i lokalderbyet. Han var plassert på benken av trener Christian Michelsen, og måtte se gamleklubben avansere til semifinalen.