Gladmelding og advarsel til Solskjær etter comebacket på Goodison Park

Snudde skjebnekampen til seier. Så freste Solskjær: - En vits

Det så mørkt ut da Everton tok ledelsen i skjebnekampen som mange mente Ole Gunnar Solskjær måtte vinne for å beholde jobben. Da slo nordmannens elever tilbake og snudde oppgjøret etter to scoringer og én assist fra Bruno Fernandes, banens gigant. Etter seieren tok Solskjær et kraftig oppgjør med kampoppsettet.

SLO TILBAKE: Bruno Fernandes og Manchester United snudde kampen på Goodison Park. Foto: NTB Scanpix
Publisert
Sist oppdatert
  • Everton - Manchester United 1-3 (1-2)

Ole Gunnar Solskjær kom til Goodison Park med kniven på strupen og 15. plass på Premier League-tabellen før møtet med Everton, som på sin side kunne overta serieledelsen i den mektige ligaen med seier over Manchester United.

Everton tok ledelsen i Solskjærs skjebnekamp, men nordmøringens elever slo tilbake på imponerende vis og vant til slutt kampen 3-1 etter to scoringer fra banens ener Bruno Fernandes og ett mål fra nykommer Edinson Cavani.

Likevel var ikke Solskjær veldig glad etter kampslutt. Da benyttet han muligheten til å lange ut mot kampoppsettet etter å ha spilt i Tyrkia onsdag kveld og fått tidligkampen i Premier League i dag.

- Oppsettet er laget for at vi skal tape. Jeg sa det til deg tidligere at jeg ville snakke om kamptidspunktet. Vi fikk Luke Shaw skadet, fordi vi spilte i Tyrkia onsdag kveld og tidligkamp her. Hvem er ansvarlig for det? Jeg har fått nok. Det er en vits, freste Solskjær i seiersintervjuet etter 3-1 over Everton, hvor Shaws skade og det tette programmet hisset ham opp.

Manchester United-manageren påpekte videre at storklubben burde ha blitt satt opp i søndagskamp i stedet etter å ha spilt europacup i midtuka. Kommende uke er det landslagspause og ingen klubbkamper.

- Vi må forstå hvor utmattende det er i denne pandemien, og så blir vi satt opp på denne måten.

TOK OPPGJØR ETTER SEIER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: REUTERS/Paul Ellis
TOK OPPGJØR ETTER SEIER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: REUTERS/Paul Ellis Vis mer

Nordmannen kunne imidlertid smile over det spillerne hans leverte på Goodison Park i dag.

Gladmelding og advarsel fra legende

Manchester United-legenden Rio Ferdinand er tydelig på at Solskjær trenger flere slike triumfer i tiden som kommer, men kommer samtidig med en betryggende melding:

- Etter det jeg hører, søker ikke klubben en erstatter for Ole. De står bak Ole og vil at prosjektet hans skal fortsette, sier Rio Ferdinand til BT Sport.

- Men hvis han fortsetter å tape så mange kamper som de har gjort i høst, er enden nær. Jeg håper ikke det skjer, men vi må se en respons, advarte Ferdinand like før kampstart på Goodison Park.

En positiv respons på midtukas fadese fikk Ferdinand defintivt se med 3-1-triumfen borte mot Everton i dag - etter det som har vært en jojo-sesong for Solskjærs mannskap.

En blytung sesongstart med tap blant annet 1-3 hjemme mot Crystal Palace og 1-6 hjemme mot Tottenham, ble revansjert kraftig med råsterke resultat i 2-1 borte mot Champions League-finalist PSG, 5-0-seier over Champions League-semifinalist Leipzig og 4-1 borte mot Newcastle i løpe av elleve dager.

Det positive comebacket for Solskjær og Manchester United ble imidlertid raskt negativitet og et massivt press igjen etter 0-1 hjemme mot Arsenal og sjokktapet 1-2 mot tyrkiske İstanbul Başakşehir den siste uka.

Dermed er Solskjær avhengig av en ny snuoperasjon igjen, slik nordmøringen har hatt for vane for å levere når presset har eskalert.

I dag slo Manchester United nok en gang tilbake med kniven på strupen - med 3-1-triumf borte mot solide Everton.

VIKTIG SEIER: Manchester United slo Everton 3-1 på fremmed gress. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG SEIER: Manchester United slo Everton 3-1 på fremmed gress. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drømmestart for Everton

Mens Paul Pogba ble benket fra start, var landsmannen Anthony Martial tilbake i elleveren etter å ha mistet de siste tre ligakampene grunnet suspensjon.

Det var Martial som sto for kampens første store sjanse etter 16 minutter, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Tre minutter seinere smalt det i stedet motsatt vei. Duellsterke Dominic Calvert-Lewin vant en hodeduell og stusset ballen til Bernard. Kantspilleren dro seg inn i banen og banket ballen i mål fra distanse.

Dermed økte presset mot Solskjær ytterligere, men det tok ikke lang tid før gjestene slo tilbake.

Slo tilbake med Fernandes-dobbel

Nordmannens suksessignering fra januar, Bruno Fernandes, tok nok en gang ansvar og headet inn utlikningen på Goodison Park.

Luke Shaw slo innlegget som portugiseren headet i mål på perfekt vis fra drøye ti meter.

Dermed var lagene like langt, men gjestene fra Manchester ga seg ikke med det.

Kort tid seinere kombinerte Marcus Rashford og Bruno Fernandes på mesterlig vis. Sistnevntes innlegg så ut til å bli stusset i mål av Rashford, men reprisene viste at Fernandes' innlegg gikk rett i mål.

Uansett: 2-1 til Manchester United og kampen var snudd til pause.

Cavani punkterte kampen

Etter sidebytte roet kampen seg noe ned målt i høydepunkter. Samtidig kom sjansene med jevne mellomrom:

Harry Maguire var nær scoring etter en times spilt i en situasjon hvor Jordan Pickford sparket ned stopperkjempen, uten at det fikk konsekvenser.

Like etter var det Maguire som stemplet Digne i egen 16-meter, men ble trolig reddet av offsideflagget og unngikk straffe imot også han.

Etter 72 minutter kom Rashford alene med keeper, men Pickford sto riktig og reddet forsøket med føttene.

På overtid kontret innbytter Edinson Cavani inn kampens siste mål og sikret 3-1-seier og tre poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer