TØFF TEST: Norge fikk det tøft mot Sør-Korea i kveld. Heidi Løke på linja var et av få lyspunkter. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TØFF TEST: Norge fikk det tøft mot Sør-Korea i kveld. Heidi Løke på linja var et av få lyspunkter. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Snudde til seier etter grusom periode

Norge vant for 10. gang på rad.

DRAMMEN (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 26-21.

Sørkoreanerne har noen høner å plukke med de norske jentene, etter to OL-semifinalenederlag på rad (2008 og 2012). Og Norge fikk virkelig kjørt seg.

Det svingte kraftig i de norske prestasjonene, men ikke minst takket være Heidi Løke og reservekeeper Silje Solberg vant Norge etter hvert med fem mål, 26-21.

De norske jentene har dermed ti seire på rad.

- Jeg synes det blir litt hawaiihåndball i kveld. Vi gjør for mange tekniske feil, men samtidig er det bra at vi klarer å snu det, sier Løke til Dagbladet.

Feil etter feil Deler av førsteomgangen mot koreanerne var ganske grusom. Bare i løpet av de første 20 minuttene gjorde Norge 12 tekniske feil. Det er ikke rart Thorir Hergeirsson tok time-out allerede etter 11 minutter.

- Vi manglet litt tilstedeværelse fra start. Sånn kan det bli i en slik kamp, med hjemmebane, mye greier og jentene skal etter kampen hjem for å pakke til VM, sier landslagssjefen til Dagbladet.

På det meste ledet Sør-Korea med fire mål, men de siste ti minuttene før pause skjerpet Norge seg.

Det fungerte ok defensivt, men framover sleit jentene fram til dette. Inn mot hvilen så vi et par herlige innspill til Heidi Løke og Linn Jørum Sulland dro fram venstreslegga et par ganger.

Dermed sto det 12-12 halvveis.

Rykket fra Etter pause virket det som Sør-Korea hadde tatt over verdensrekordforsøket i tekniske feil. Norge klarte likevel ikke riste dem av seg, og de lynhurtige koreanerne sørget for at kampen levde helt til det var igjen 5-6 minutter.

Det sies at tomålsledelser er farlig i fotball, men i håndball er det i hvert fall ingenting. Mot slutten så det imidlertid ut som Norge hadde et ekstra gir - og ikke minst trykk fra distanse - og og tomålsledelsen ble økt til en femmålsseier.

- De stresset oss til å gjøre mye feil, men vi ender opp med å vinne på en passe bra dag. Jeg synes det er mange som har meldt seg på i løpet av helga, men så har vi litt å finpusse på. Vi må bli kvitt slurvingen og være mer direkte på mål, sier Mørk til Dagbladet.

Katrine Lunde hadde ikke dagen mellom stengene, og Silje Solberg fikk det siste kvarteret. Hun plukket en sjumeter og dro fram noen viktige redninger i slutminuttene, og viste at Norge har en spennende reservekeeper som blir god å ha i VM.

Forventer stigning Det viktigste for Thorir Hergeirsson er at laget viser stigning inn mot VM, som for Norges del starter mot Spania på lørdag om ei snau uke.

I fredagens kamp mot Nederland var det mye som ikke var tilfredsstillende, spesielt i forsvar. Men Katrine Lunde Haraldsen hevet seg kraftig etter pause, og Linn Jørum Sulland og Nora Mørk var i pangslag i motsatt ende.

Lørdag kveld nedsablet jentene Russland, som ikke er den maktnasjonen de en gang var.

Samlet sett er det derfor ingen tvil om at Norge fortsatt bør forbedre seg i alle faser av spillet, men det har vi sett dem klare før. Det er først i andreuka av VM Norge virkelig må være i slag.