Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snudde til seier med 10 mann

Arsenal spilte en grusom første omgang og fikk en mann utvist, men knep seieren hjemme mot Aston Villa.

MATCHVINNER: Pierre-Emerick Aubameyang ble den store helten da han sikret seier for Arsenal mot Aston Villa. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Pierre-Emerick Aubameyang ble den store helten da han sikret seier for Arsenal mot Aston Villa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Arsenal - Aston Villa 3-2 (0-1)

Da Ainsley Maitland-Niles ble utvist fem minutter før pause på stillingen 0-1 til Aston Villa så det ut til å bli en bekmørk aften for Arsenal og Unai Emery.

John McGinn hadde sendt gjestene fra Birmingham i ledelsen halvveis i den første omgangen da han helt uforstyrret fikk løpe inn i Arsenals felt og styre et innlegg i mål.

Arsenal gjorde et bytte i pausen. 18 år gamle Bukayo Saka hadde fått sin første start i Premier League, men ble ofret for Calum Chambers da Emery ville beholde en firebackslinje.

Pepés første

Nicolas Pepé scoret sitt første Arsenal-mål på en straffe rett før timen var spilt.

Det var Matteo Guendouzi, som var Arsenals beste spiller for dagen, som tok grep og vant et straffespark som den nyinnkjøpte ivorianeren fikk æren av å sette ballen i mål.

Men Arsenal fikk en ny smell bare et par minutter seinere.

Jack Grealish gjorde det utmerket da han passerte tre Arsenal-spillere, mens han forserte 35 meter og fant Wesley som plasserte ballen forbi Leno.

Dermed så det på nytt vanskelig ut for vertene.

Aubameyang helten

De siste 20 minuttene begynte endelig Arsenal å finne en rytme i angrepsspillet sitt, og ti minutter før full tid var det Calum Chambers som kriget ballen i mål.

Dermed var lagene like langt i det som hadde utviklet seg til et vidåpent oppgjør.

Fire minutter seinere fikk Aubameyang frispark i en farlig posisjon. Arsenals storscorer tok det selv, sendte ballen forbi Tom Heaton og reddet det som virket å bli en katastrofe for Arsenal.

I stedet tok laget tre etterlengtede poeng etter kollapsen mot Watford forrige serierunde. Emerys mannskap ligger nå på en fjerdeplass på tabellen med 11 poeng, to poeng bak Manchester City og sju bak ligaleder Liverpool.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling