Johannes Thingnes Bø

Snur - endrer slagplan

Sammen med skytetrener Siegfried Mazet har Johannes Thingnes Bø jobbet med å løse skyteproblemene på ligg. I samarbeid kan de ha knekt koden på Sjusjøen i jula.

HAR GJORT ENDRINGER: Johannes Thingnes Bø har gjort endringer på skytingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR GJORT ENDRINGER: Johannes Thingnes Bø har gjort endringer på skytingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

OBERHOF (Dagbladet): Straks er skiskytterne klare for første verdenscuprunde etter jul i tyske Oberhof.

En som har brukt julen godt er Johannes Thingnes Bø.

Verdenseneren fra i fjor har kun fått én verdenscupseier denne sesongen, den kom i franske Le Grand-Bornand. Hvorfor turene opp på medaljepodiet har uteblitt så langt denne sesongen, skyldes delvis på grunn av dårlig skyting, konkluderer skiskytteresset selv.

- Jeg gjør mitt beste hver gang, så ser jeg hva det holder til. Jeg er veldig selvkritisk. Og jeg skjønner at om jeg blir nummer 20, så er det fordi jeg har skutt for dårlig, sier Thingnes Bø til Dagbladet, før han fortsetter:

HAR SLITT: Johannes Thingnes Bø har slitt på liggende denne sesongen.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR SLITT: Johannes Thingnes Bø har slitt på liggende denne sesongen.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Når jeg da har sett på resultatlista og trekt fra de bommene, som skal til for å være oppi der, så ser jeg at hvis jeg hadde skutt bedre, da hadde jeg vært der, fortsetter han.

Sammen med sin franske skytetrener Siegfried Mazet har han nå terpet på skytingen.

I samarbeid kan de ha knekt en kode.

- For mye fokus på resultater

- Han hadde litt for mye fokus på resultater og ikke bra nok på skytingen. Skytingen var ikke perfekt, spesielt på liggende. Han ville skyte ganske raskt, forteller herrenes skytetrener, Siefried Mazet, til Dagbladet.

SKIFTET FOKUS: Skytetrener Siegfried Mazet har brukt julen til å hjelpe Johannes Thingnes Bø med å skifte fokus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKIFTET FOKUS: Skytetrener Siegfried Mazet har brukt julen til å hjelpe Johannes Thingnes Bø med å skifte fokus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Målet med skyteøktene på Sjusjøen har vært å skyte saktere. Det har først og fremst handlet om å forbedre skytestatistikken på liggende, som hittil i sesongen er på 85 prosent.

De har også fokusert på tekniske arbeidsoppgaver, i håp om å kunne legge tanker om resultat til side, forklarer Mazet.

Men når man er vandt til å stå øverst på toppen av pallen i de fleste renn, kan det bli vanskelig å senke forventningene til seg selv, fortalte Thingnes Bø til Dagbladet i desember.

- Han er en fyr som lever og ånder for å vinne, sa Tarjei Bø om lillebroren i Frankrike.

BRØDRE-DUO: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sammen med skytetrener Siegfried Mazet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRØDRE-DUO: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sammen med skytetrener Siegfried Mazet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På spørsmål om Thingnes Bø er klar til den kommende verdenscuphelgen i Oberhof, har skytetreneren følgende svar:

- Vårt mål er å bli klare til OL. Her i Oberhof er det tre konkurranser, så reiser han hjem for tid med familien. Deretter skal han konkurrere i Anterselva, før han slutter seg til resten av laget i Lavaze før OL, forteller Mazet, som mener Thingnes Bø vil være klar til vinterens store hovedmål.

Vet hva han er god for

Johannes Thingnes Bø, som har vunnet verdenscupen tre år på rad, og som har en rekke verdenscuptitler, i tillegg til både OL-gull og sølv, vet hva slags potensial han har.

Likevel innrømmer han at denne sesongen har vært litt dårligere enn vanlig.

ROET SEG NED: Sigfried Mazet kan fortelle at Johannes Thingnes Bø har jobbet med å roe ned skytingen på liggende. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROET SEG NED: Sigfried Mazet kan fortelle at Johannes Thingnes Bø har jobbet med å roe ned skytingen på liggende. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det har vært litt verre enn vanlig for meg å få de samme toppresultatene før jul. Jeg håper det snur tilbake til det vanlige nå.

- Hvor mye verre enn det vanlige har det vært?

- Jeg kunne kanskje ønske at jeg hadde blitt mer irritert og sint på egne vegne. Men jeg reagerer ikke på den måten. Det er jeg jo også veldig glad for. Det gjør det lett å motivere seg til neste renn. Plutselig så sitter det, der du vinner en sprint og en jaktstart, da har man en god vibe igjen, sier han og avslutter:

- Det tror jeg er fult mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer