Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen roser hverandre

Snur etter opphetet debatt

Filip Ingebrigtsen tar lillebror Jakob i forsvar, mens Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen velger å rose hverandre etter teamenes uenigheter i kongepokal-diskusjonen. De to enerne og verdensstjernene skal jobbe sammen for å lære av hverandre.

VAR UENIGE: Filip Ingebrigtsen synes det er merkelig at Karsten Warholm satte spørsmålstegn ved utdelingen av kongepokalen til Jakob Ingebrigtsen. Nå sier Warholm at han unner Jakob kongepokalen og forteller hvordan 20-åringen inspirerer ham, og hvordan de kan hjelpe hverandre til videre utvikling. Foto: Heiko Junge / NTB
VAR UENIGE: Filip Ingebrigtsen synes det er merkelig at Karsten Warholm satte spørsmålstegn ved utdelingen av kongepokalen til Jakob Ingebrigtsen. Nå sier Warholm at han unner Jakob kongepokalen og forteller hvordan 20-åringen inspirerer ham, og hvordan de kan hjelpe hverandre til videre utvikling. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNSVANN (Dagbladet): Det ble diskusjon og faglige uenigheter mellom Team Ingebrigtsen og Team Warholm da dobbelt verdensmester Karsten Warholm - overfor Aftenposten - satte spørsmålstegn ved juryens valg om å dele ut kongepokalen til Jakob Ingebrigtsen etter årets friidretts-NM i Bergen.

Der blant andre Amalie Iuel støttet lagkamerat Karsten Warholm, var Filip og Henrik Ingebrigtsen raskt ute og støttet lillebror Jakob i sosiale medier - etter superløpet med tida 3.33,93 på 1500 meter uten drahjelp. Samtidig ble et stikk fra Henrik Ingebrigtsen sendt i retning idrettsfenomenet fra Ulsteinvik:

Overfor Dagbladet utdyper nå Filip hvorfor han mener at kongepokalen til Jakob aldri burde blitt betvilt, selv om Warholm også leverte en prestasjon i topp internasjonal klasse på 400 meter hekk. Tida 48,23 ville eksempelvis holdt til VM-gull i 2017.

- Jeg synes den kongepokalen var veldig fortjent. Å springe 3.33 alene er rått. Det er både poengmessig og en subjektiv vurdering av kongepokalen. Men husk at mellomdistanse er en distanse hvor verdensrekorder settes med harer og i felt. Å da springe solo er noe annet. I sprint- og kastdistanse er det annerledes og alltid de samme forholdene: bare deg selv mot klokka, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer