Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snur etter storm

Har gjort en ny vurdering av hovedskiltene på Bislett stadion etter sterke reaksjoner.

NYTT SKILT: Skiltet på Bislett stadion er byttet ut. Statuen av Grete Waitz foran stadion.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NYTT SKILT: Skiltet på Bislett stadion er byttet ut. Statuen av Grete Waitz foran stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Bislett stadion er Oslos sentrale idretts-storstue, som den har vært siden oppføringen begynte i 1917. Siden har den blant annet vært OL-stadion i 1952, og har de siste åra dratt friidrettsstjerner fra alle verdenshjørner til Bislett Games.

Nylig ble skiltene på fasaden blitt byttet ut. De velkjente, store og gullbelagte bokstavene er byttet ut med noen bokstaver i svart.

Den endringen fikk mange til å rase i sosiale medier. Nå snur Oslo kommune. Det gamle skiltet anbefales imidlertid ikke, så det blir et helt nytt utseende.

TABBE: Midt under et direktesendt intervju begynner noe å røre seg bak ryggen på den tidligere alpinisten Lindsey Vonn. Video: SFR SPORT Vis mer

«Kultur- og idrettsbygg har i samarbeid med blant andre Byantikvaren gjort en ny vurdering av hovedskiltene på Bislett stadion. De anbefaler at man re-etablerer «Bislett stadion» i store bokstaver over de tre inngangene. Ny skilting vil være i svart eller mørk grå slik de var opprinnelig på gamle Bislett. Dette skal gi et helhetlig uttrykk tilpasset byggets arkitektur og historie, i tråd med anbefalinger fra Byantikvaren. De gamle skiltene fra 2005 i henholdsvis rødt, gult og svart anbefales ikke gjenbrukt», heter det i en pressemelding.

- Jeg har forståelse for at skiltingen av Bislett Stadion skaper et stort engasjement. Reaksjonene gjør at vi mener det er fornuftig å se på dette en gang til. Derfor har jeg gitt fagfolkene i kommunen oppdraget med å utvikle skisser som skal testes ut før vi tar et endelig valg, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap i Oslo.

VELKJENT: Slik så det ut ved inngangen tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VELKJENT: Slik så det ut ved inngangen tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Endringen handlet ikke om en politisk avgjørelse, men en avgjørelse gjort av etaten Kultur- og idrettsbygg. På Oslo kommunes nettsider står det at en felles visuell identitet skal «styrke Oslo kommune som én aktør». Det er dette prosjektet stadion er en del av, og det er grunnen til utseendeforandringen.

Det kom mange reaksjoner da bilder av det nye skiltet spredte seg i sosiale medier.

- Jeg har fått mange kommentarer i dag om at det gamle skiltet må tilbake. Bislett er et ikon for Oslo som mange mener noe om, selv om den stadion vi har nå er fra 2005. Personlig synes jeg vi burde bytte tilbake hvis det er mulig, sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til Dagbladet i forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!