Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snur i sak med doptatt russer

- Den midlertidige suspensjonen er opphevet.

Mandatory Credit: Photo by SWpix.com/REX Shutterstock (4926047j)
Russia's Yuliya Yefimova competes in the Women's 100m Breaststroke heats.
16th FINA World Swimming Championships 2015. Kazan, Russia - 3 Aug 2015
Mandatory Credit: Photo by SWpix.com/REX Shutterstock (4926047j) Russia's Yuliya Yefimova competes in the Women's 100m Breaststroke heats. 16th FINA World Swimming Championships 2015. Kazan, Russia - 3 Aug 2015 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julia Jefimova har fått opphevet den midlertidige suspensjonen etter å ha blitt tatt for bruk av det ulovlige stoffet meldonium. 24-åringen ble tatt for bruk av stoffet, som ved årsskifte ble ulovlig, i mars. Også tidligere hadde russeren sonet en dopingstraff da hun testet positivt for steroider. Hun risikerte dermed en utestengelse på livstid.

Rundt 100 idrettsfolk har i år blitt tatt for bruk av stoffet, men flere har sluppet straff fordi de trolig har tatt stoffet før 1. januar i år. Det er usikkert hvor lenge stoffet blir værende i kroppen. Nå har også Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) gitt Jefimova tillatelse til å konkurrere igjen.

- Den midlertidige suspensjonen er opphevet, kan jeg bekrefte. FINA skal fortsatt ta en endelig avgjørelse i saken, men jeg tror det beveger seg i riktig retning, sa den russiske treneren Sergei Kolmogorov. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!