Snur RBK på hodet

Sist Rosenborg møtte Paris, fikk Erik Hoftun 10 på Dagbladets spillerbørs. I kveld sitter han på tribunen. Og savnet er så stort at Rosenborg må gjøre tre betydelige forandringer for å fylle hullet.

- Det er rart å spille uten Erik, sier Nils Arne Eggen. - Start med Tor Trondsen (24) - det gir færrest rokeringer, var Erik Hoftuns beskjed dagen etter det røde kortet i Helsingborg. På Parc des Prince i går kveld var han ikke like sikker. For stopperen som kom fra Moss har bare en Tippeliga-kamp i skoa siden september. Mot Anelka og Christian er det mange for lite. Nils Arne Eggen holdt døra mer enn på gløtt for Tor Trondsen da han holdt pressekonferanse før treninga. Under treninga var det imidlertid dønn annerledes. Og det er derfor Dagbladet gir deg den lagoppstillingen du ser på disse sidene. Med stor sannsynlighet. Fordi: Etter samtalene på RBK-hotellet seint i går kveld - i rådet Eggen omtaler som klubbens politbyrå med Bjørn Hansen som Bresjnev - ble man enige om Christer Basma som Hoftun-erstatter, Roar Strand ned på høyrebacken som Basma-erstatter og Christer George som Strand-erstatter ute på venstrekanten. Det er tre forandringer, det, på grunn av ett rødt kort. I tillegg spiller Jørn Jamtfall for en ankelskadd Arni Gautur Arason.

Rutine og samhandling

- Det blir mange rokeringer, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

- Og vi liker ikke å gjøre det i Rosenborg. For når du begynner å flytte på folk, så mister du litt her og der. Det var derfor jeg sånn umiddelbart mente at det var greit å starte med Tor Trondsen. Men Hoftun ser problemet. Han vet jo at Trondsen har vært skadd, mangler matchtrening og at han aldri har spilt sammen med Bent Inge Johnsen. Og i den heksegryta Parc des Princes blir i kveld, kreves rutine og samhandling. Derfor forandringene.

- Christer vil gi midtforsvaret ekstrem hurtighet, sier Hoftun.

- Det er bra.

At Roar Strand kan spille høyreback, har han vist før. Det er ikke noe problem. Men for hver eneste rokering i det trygge og vante mister man litt til slutt. I kveld må Champions League-debutant Christer George sørge for at det ikke blir for mye.

Eggens skyggespill

Nils Arne Eggen snakket bare om Morten Knutsen da han lanserte alternativene på pressekonferansen. Det forteller mye om det skyggespillet han bedrev i Paris denne kvelden. For da formasjonstreninga ble kjørt, var det Christer George som fikk venstrekanten. I kveld får han drakta.

- Morten (Knutsen) lover mer enn han kan holde defensivt, sier Eggen.

- Jeg kan ikke ta sjansen på både han og Jan Derek fra start i en kamp der trøkket kommer til å bli voldsomt. Og derfor velger jeg Christer framfor Mortens fart og meget gode innleggsfot.

- Klarer vi å holde unna, kan han jo komme inn og gjøre det han kan best.

For Erik Hoftun vil tribunekampen bli et lite helvete. Likevel gleder han seg. - Jeg er spent. Det er jo en kamp med et spesielt utgangspunkt. Vinner vi, er vi klare for neste runde. Taper vi mer enn 2- 0, er vi slått ut.

NERVØST: I kveld sitter Erik Hoftun på tribunen og følger kampen mellom Paris SG og Rosenborg.