Nye kvoter i verdenscup langrenn

Snur trill rundt: Nå  hjelper Russland Northug og Norge

Russerne, amerikanerne og svenskene støtter større kvoter i verdenscupen. Det gir en norsk fordel.

FULLT LAG IGJEN: Med større kvoter i utvalgte renn i verdenscupen kan Norge stille med sitt absolutt beste lag. Det gir nye muligheter for blant annet Petter Northug. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
FULLT LAG IGJEN: Med større kvoter i utvalgte renn i verdenscupen kan Norge stille med sitt absolutt beste lag. Det gir nye muligheter for blant annet Petter Northug. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTOROZ (Dagbladet): I flere år har både konkurrentene og ledelsen i internasjonal langrenn forsøkt å begrense den eventyrlige norske suksessen i skisporet ved hjelp av mindre nasjonale kvoter i verdenscupen. Seinest sist vinter ble det innført et tak i den faste nasjonskvoten på maks seks løpere for å hindre totalt norskdominerte resultatlister.

Nå blir dette forsøket stoppet etter bare en sesong idet sporten plutselig heller vil slippe til flere løpere fra hver enkelt nasjon:

  • På ledermøte i det internasjonale skiforbundet fredag vedtar det internasjonale skiforbundet (FIS) etter et russisk ønske sannsynligvis større kvoter både i alle de innlagte spesialkonkurransene som Tour de Ski, samt i avslutningen av verdenscupen i Falun.

Årsaken til utvidelsen er gledelig nok framgangen for Russland, USA og Sverige som gjør at Norge ikke lenger dominerer langrenn fullstendig.

SPESIELT russerne er ivrige etter å få brukt mer av bredden sin. Helst vil de øke grunnkvoten i alle verdenscuprenn fra 6 til 8, men det får de neppe støtte til når de internasjonale langrennslederne starter diskusjonen i dag tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer