Snusboks- og lighter-kast koster VIF 25 000 kroner

Rettet mot Sogndal-keeper som lå nede

STRAFFET: Sogndals keeper Nils Kenneth Udjus (gul drakt) skal ha vært målet for gjenstander kastet fra VIFs tilhengere på Ullevaal stadion i april. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STRAFFET: Sogndals keeper Nils Kenneth Udjus (gul drakt) skal ha vært målet for gjenstander kastet fra VIFs tilhengere på Ullevaal stadion i april. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Norges Fotballforbund har gitt Rosenborg og Vålerenga bøter på henholdsvis 30.000 og 25.000 kroner for supporternes opptreden i vårsesongen.

RBK-supporterne avfyrte minst to bluss i seriekampen mot Lillestrøm 1. april.

Det er forbudt å ha med fyrverkeri eller effekter som slikt inn på arenaen. «Utvalget er av den oppfatning at handlingene utgjør en sikkerhetsrisiko og et faremoment, og at det må reageres strengt mot slike overtredelser», heter det i en melding fra Doms og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund.

For Vålerengas del skal supporterne ha kastet snusboks og lighter ned på banen da Sogndals keeper lå ned med skade i seriekamp 20. april. «Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at forholdet må sanksjoneres».

Videre heter det at «det legges i skjerpende retning vekt på graden av som skyld som er utvist i saken, at handlingen var rettet mot en spiller som lå nede med skade og at klubben flere ganger tidligere er blitt sanksjonert for lignende overtredelser».

VIF får ros for måten klubben håndterte hendelsen.

(NTB)