- Snuser på medalje

Lyn-trener Espen Olafsen ser oppover på tabellen.

(Dagbladet.no, Lyn-Bodø/Glimt 1-0): I en ikke særlig underholdene kamp ble Lyns venstre back Yngvar Håkonsen matchvinner. Men Håkonsens første mål for sesongen kom først på den tredje store sjansen hans i kampen - alle etter dødball.

For de fleste sjansene kom på dødball i dagens kamp, med Lyn som det førende laget i både banespillet og sjanseprotokollen.

På det tredje skal det skje

 • Yngvar Håkonsen får stå mutters aleine på bakre stolpe på et frispark etter en halv time. Avslutningen går rett på Horn som slår til corner.
 • Tomasz Sokolowski slår et frispark på bakre stolpe. Yngvar Håkonsen blir så forbløffet at han lar ballen trille ut til utspill fra mål.
 • Sokolowski slår nok et frispark inn på bakre stolpe. Unge Håkonsen tar seg god tid, demper ballen, bruker enda mer tid og setter ballen under en utrusende Horn. 1-0 etter 66 minutter.

  - Jeg er veldig fornøyd med at vi sto på hele tiden, og synes spillet tok seg opp i 2. omgang. Det er positivt at vi scorer i hver kamp nå, sier Lyn-trener Espen Olafsen til NTB.

  Lav kvalitet


  Og det er omtrent det eneste som er å skrive hjem om etter Lyn-Glimt. Lavt tempo, lite offensiv vilje og svakt pasningsspill, kan stå som en oppsummering av 90 kjedelig minutter på landslagsarenaen.

  Med tre nye poeng i serien, er nå Lyn for alvor med i medaljekampen igjen. Og med semifinale i cupen mot Lillestrøm, kan årets sesong bli en av de beste på over 30 år for Osloklubben.

  - Vi snuser på 3. plass, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Olafsen.

  Men hvis det skal skje må Lyn skjerpe spillet. Om ikke annet for å lokke flere tilskuere til å se halve Norges U21-landslag i aksjon.

  Bodø/Glimt ligger nå bare tre poeng over kvalikplass i Tippeligaen. Og uten Stig Johansen (skadd) og Runar Berg (karantene) var det få lyspunkter for nordlandsklubben som var så gode rett etter ferien.

MATCHVINNER: Yngvar Håkonsen scoret sitt første mål for sesongen. Her i kamp mot Ham-Kam.