Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snuser på OL-medalje i lagskøyting

Bøkko tilbake - barnebarn til Hjallis fikk sjansen i Calgary i natt.

 OPPLØFTENDE I OL-LAND:  Håvard Bøkko (foran), Fredrik van der Horst (i midten) og Sverre Lunde Pedersen meldte på i kampen om OL-mwedaljer i lagskøyting i Vancouver om to måneder. Foto: TODD KOROL, REUTERS/SCANPIX.
OPPLØFTENDE I OL-LAND: Håvard Bøkko (foran), Fredrik van der Horst (i midten) og Sverre Lunde Pedersen meldte på i kampen om OL-mwedaljer i lagskøyting i Vancouver om to måneder. Foto: TODD KOROL, REUTERS/SCANPIX. Vis mer

|||

Håvard Bøkko fikk merke at kroppen fungerte igjen, og to unggutter fikk sin første pallplassering i verdenscupen.

Lagtempoen i Calgary var oppløftende for de norske guttene.


Sammen med Sverre Lunde Pedersen (17) og Fredrik van der Horst (20), gikk Bøkko (22) inn til tredjeplass på den raske isen i Calgary.


Det skjedde dagen etter at Bøkko slet seg gjennom 5000-meteren. Da følte han seg uvanlig tung.- Det fungerer igjen
 GULLENDE STERKE:  Nederlands trio har fått stempelet som OL-favoritter i lagskøyting. Fra venstre Sven Kramer, Stefan Groothuis og Carl Verheijen i OL-arenaen i 1988 i Calgary i natt. Foto: JEFF MCINTOSH, THE CANADIAN PRESS/AP/SCANPIX.
GULLENDE STERKE: Nederlands trio har fått stempelet som OL-favoritter i lagskøyting. Fra venstre Sven Kramer, Stefan Groothuis og Carl Verheijen i OL-arenaen i 1988 i Calgary i natt. Foto: JEFF MCINTOSH, THE CANADIAN PRESS/AP/SCANPIX. Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd med å få denne pallplassen, og med å kjenne at det fungerer igjen, sa Bøkko til NTB.


Nederland var det lite å gjøre med. Sven Kramer, Carl Verheijen og Wouter Olde Heuvel sikret nok en nederlandsk seier. Canada var 1,12 sekunder bak.


- Bra sammen

Norge fulgte 3,54 sekunder bak de nederlandske stjernene.


- Vi gikk veldig bra sammen i dag. De jeg gikk med er unge, men de gikk veldig bra sammen. Det er det viktige i lagtempo, sa Bøkko.

 FORBEREDT TIL HJEMME-OL:  De kanadiske løperne var i toppen hele helgen, her trioen som slo Norge i lagtempo: foran Lucas Makowsky, Matheu Giroux og Denny Morrison (skjult). Foto: JEFF MCINTOSH, THE CANADIAN PRESS/AP/SCANPIX.
FORBEREDT TIL HJEMME-OL: De kanadiske løperne var i toppen hele helgen, her trioen som slo Norge i lagtempo: foran Lucas Makowsky, Matheu Giroux og Denny Morrison (skjult). Foto: JEFF MCINTOSH, THE CANADIAN PRESS/AP/SCANPIX. Vis mer


Oppskriften var lagt på forhånd. For at de yngre ikke skulle brenne av for mye krefter, tok de norske det rolig i starten. Et jevnt løp sørget likevel for palljubel.


- Vi tok oss veldig inn igjen på slutten. Vi klarte å gå jevnt, konstaterte Bøkko.


- Artig

Stjernen gledet seg også på Pedersen og van der Horsts vegne.

- Det er klart det er artig å ta sin første pallplass. Jeg husker første gangen jeg var på pallen..., sa han.

 OL-FAMILIE:  Nattens norske innkalte reserve på Calgary-isen, Fredrik van der Horst, ble født 37 år etter at bestefaren Hjalmar Andersen tok tre OL-gull i 1952. Her har han passert japaneren Sugawara med en runde i gulløpet på 10 000 meter på Bislett. Arkivfoto: NTB/SCANPIX.
OL-FAMILIE: Nattens norske innkalte reserve på Calgary-isen, Fredrik van der Horst, ble født 37 år etter at bestefaren Hjalmar Andersen tok tre OL-gull i 1952. Her har han passert japaneren Sugawara med en runde i gulløpet på 10 000 meter på Bislett. Arkivfoto: NTB/SCANPIX. Vis mer

Mikael Flygind Larsen slet med en skade og valgte å stå over lagtempoen for å ikke risikere et lengre skadeavbrekk.


Ny Hjallis

van der Horst - barnebarn til skøytelegenden Hjalmar «Hjallis» Andersen (86) - kom inn for ham.

- Flygind Larsen kjente litt i lysken og valgte å ikke ta noen sjanser. van der Horst leverte veldig bra på kort varsel. Guttene vokser på slike opplevelser, sa sportssjef Øystein Haugen til NTB.

- Vi er veldig fornøyd med laginnsatsen. Guttene gikk veldig godt sammen og fulgte planen vi hadde lagt.


LEGENDE:  Hjalmar Andersen ved foten av statuen av seg selv utenfor Bislett stadion. Nå er en ny Hjallis-generasjon aktuell for OL-skøyter. Arkivfoto: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
LEGENDE: Hjalmar Andersen ved foten av statuen av seg selv utenfor Bislett stadion. Nå er en ny Hjallis-generasjon aktuell for OL-skøyter. Arkivfoto: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer

Nederland har på papiret og i virkeligheten et sterkere lag i dag. Det vet vi, sa Haugen.

Knall og fall

Etter 400 meter av kvinnenes lagtempo falt Maren Haugli på den ene langsiden, og så ramlet Hege Bøkko over henne igjen.

Ida Njåtun ble alene igjen, og Norge måtte bryte.

— Det var et uhell. Det er sånn som kan skje. De hadde åpnet et sekund raskere på førsterunden enn sist, så det kunne endt med en god norsk rekord, sa sportssjef i skøyteforbundet, Øystein Haugen, til NTB.

(NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media