Snuser på «umulige» rekorder

Karsten Warholm snuste på Kevin Youngs 26 år gamle verdensrekord før VM. Doha-mesterskapet viste at flere av de andre «umulige» rekordene også snart kan ryke.

JAGER REKORDER: Karsten Warholm, her asmmen med Rai Benjamin (til venstre) og Abderrahman Samba. Foto: NTB Scanpix
JAGER REKORDER: Karsten Warholm, her asmmen med Rai Benjamin (til venstre) og Abderrahman Samba. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm løp 400 meter hekk på under 47 sekunder for første gang i karrieren under Diamond League-finalen i Zürich før VM. 46,92 var norsk og europeisk rekord.

Samtidig var han ikke mer enn 14 hundredeler bak Kevin Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992.

Enkelte øynet et lite håp om at Warholm skulle slette rekorden under VM. Konkurranseprogrammet i Doha, med to tøffe løp i beina før finalen, gjorde det i kombinasjonen med varmen vrient. Warholm løp inn til 47,44 da han ble verdensmester.

Den tøffe konkurransen med blant andre Rai Benjamin og Abderrahman Samba kan samtidig gi rekordjakt allerede neste sesong.

Superrekorder

Til tross for at det ikke ble verdensrekord på 4000 meter hekk, fikk VM-publikummet i Doha oppleve prestasjoner man må tilbake til 1980-tallet for å finne maken til.

Flere av friidrettens verdensrekorder har stått i flere tiår uten at noen har truet dem. Jarmila Kratotchvilovas rekord på 800 meter 1.53,28 er den eldste av dem. Den virker umulig å slå. Heller ikke suverene Caster Semenya har vært i nærheten av det. Hennes pers er på 1.54,24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer