- Snyltere må betale for fartsfesten

To båtrace i Oslo har kostet initiativtakerne sju millioner kroner. Husene er pantsatt til over pipa. Nå krever arrangørene aktivt engasjement fra dem som tjener mest på båtracet - serveringsstedene på Aker Brygge. Vil de ikke bidra, blir det ikke flere race i hovedstaden.

Jann Hillestad er krumtappen i båtracet i Oslo. Etter årets farstfest sitter han igjen med bunker av ubetalte regninger.

Løpet ble en kjempesuksess - bare ikke økonomisk. Underskuddet i år ble på fire millioner kroner. Nå sier Hillestad stopp.

- Vi kan ikke lenger akseptere at bare vi dekker utgiftene. Serveringsstedene på Aker Brygge hadde rekordomsetning. Men vi kan ikke bruke millioner på å underholde gjestene og sørge for at eierne tjener enormt.

- De snylter på vårt arrangement, sier Hillestad.

Direktør Per Vibe Amundsen i Linstow Eiendom er positiv. Linstow er storeier av Aker Brygge, men har liten styring over serveringssteder og restauranter.

- Vi får sette oss ned og prøve å få til en avtale mellom arrangørene, eiendomsselskapet og ikke minst dem som driver servering og butikker på Aker Brygge, sier Amundsen.