Snyter folket for 12 EM-kamper

Men TV 2 sender cupspillet på åpen kanal.

Har du skiftet til bakkenett, går du glipp av 12 kamper under sommerens EM-sluttspill. Men TV 2 sender cupspillet på åpen kanal.

Tirsdag offentliggjorde TV 2 sin sendeplan for fotball-EM. 19 kamper går på hovedkanalen. Den får de aller fleste inn. Verre er det med TV 2 Sport UEFA Euro 2008-kanalen. For å få inn den må du være kunde hos Canal Digital.

- Uten pengestøtte fra Canal Digital ville det ikke blitt noe EM på TV 2 i det hele tatt. Det vi kan legge på betal-tv, ligger der, resten på den åpne hovedkanalen, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til NTB.

Øyvind Alsaker, Morten Langli og Asbjørn Myhre vil kommentere kampene. Eksperter blir Nils Johan Semb, Petter Myhre og Totto Dahlum.

- Jeg er vel den eneste som ønsker meg dårlig vær under EM, men min erfaring er at folk vil ha med seg dette uansett. I motsetning til i et VM er det aldri dårlige kamper i et europamesterskap, mener Taalesen.

Kampene vises klokken 18.00 og 20.45. Det betyr at 21-nyhetene flyttes til klokken 20.00 på kampdager. Alt sendes direkte.

Erik Thorstvedt blir vert i «EM Launch» som sendes fra Wien. Davy Wathne og Bengt Eriksen holder hus i hjemmestudio i Oslo.

PS! 208.000 seere så mandagens TV 2 Zebra-sendte kamp mellom Lillestrøm og Viking. Erik Thorstvedts program «Matchball» i etterkant av LSKs 2-0-seier ble sett av 73.000.

SNART KLART FOR START: Portugals Cristiano Ronaldo er en av profilene som blir å se i sommerens EM-sluttspill i Østerrike og Sveits. Foto: VINCENZO PINTO/AFP/SCANPIX
SNART KLART FOR START: Portugals Cristiano Ronaldo er en av profilene som blir å se i sommerens EM-sluttspill i Østerrike og Sveits. Foto: VINCENZO PINTO/AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Snyter folket for 12 EM-kamper