Snytt for kongepokalen

Bare noen minutter før han skulle få kongepokalen etter NM i feltbueskyting fikk nordfjordingen Mats Inge Smørdal beskjed om at det ikke ble noen pokal på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arrangøren Ullensaker Bueskytterklubb begrunnet dette med at det var for få deltakere til at den prestisjetunge pokalen kunne deles ut, melder nettutgaven til Bergens Tidende.

- Jeg følte meg mildt sagt snytt. Jeg hadde jo utklasset konkurrentene og levert et resultat helt i verdenstoppen. Jeg har visst lenge at kongepokalen var satt opp i felt i år, og har derfor satset hardt og trent over 440 timer, sier en svært skuffet Smørdal.

Det deltok 11 skyttere i NM i feltbueskyting i år. Generalsekretær Morten B. Wilman i Norges Bueskytterforbund sier at det kreves minst 15 deltakere for at kongepokalen kan deles ut. Han mener Ullensaker Bueskytterklubb gjorde rett.

Wilman sier likevel til Bergens Tidende at Smørdal kan få pokalen senere i høst, men da må først bueskytterforbundet gjør et vedtak om det på styreplan.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer