Snytt for medaljesjanse

Da Brann var på vei mot tre poeng etter storspill, fikk Bodø/Glimt en straffe de aldri skulle hatt.

(Dagbladet.no, Bodø/Glimt-Brann 1-1):

Ett minutt på overtid: Et Glimt-frispark fra egen banehalvdel ble pumpet opp i Brann-feltet. Ballen endte hos Stig Johansen som ble taklet av banens gigant Ragnvald Soma. Straffe ifølge dommer Stig Rune Krokdal. Men etter å ha sett situasjonen flere ganger i reprise, kan denne reporter bare bifalle Somas egen vurdering av situasjonen som endte med at Runar Berg kunne utlikne på overtid.

- Helt hårreisende. Det var den reneste taklingen i hele dag. Helt latterlig, men det hjelper ikke når mannen i sort ikke er enig. Jeg håper Krokdal ringer og innrømmer feil etter å ha sett TV-bildene, sier Soma til NTB.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde var skuffelsen selv etter å ha sett to poeng bli igjen i Bodø på overtid.

- Vi ble snytt for to poeng. Soma traff klokkerent på ballen. Skal du blåse for straffespark på overtid må du være hundre prosent sikker. Dette er ikke akseptabelt, freste Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Sjansesløsing

Men Brann kan ikke bare skylde på Krokdal etter dagens kamp. Brann-spissene Kristian Ystaas og Robbie Winters kan neppe få en god natts søvn etter flyturen tilbake til Bergen i kveld.

Første omgang ble vunnet 5-0 av Brann - i sjanser. Men det var ikke bare Brann-spissenes feil. Tor Egil Horn gjorde en praktkamp i Glimt-buret og virker å ha lagt tabbevåren godt og vel bak seg.

 • 22. min: Kristian Ystaas kommer mutters aleine med Tor Egil Horn. I stedet for å sikte på motsatt hjørne og brenne til, prøver den tidligere Sogndal-spissen å runde keeper. Tor Egil Horn kaster seg ned i beina på Ystaas og redder mesterlig.
 • 28. min: Robbie Winters får ballen på sju meters hold. Med god tid og stoisk ro prøver skotten å tre ballen ned i motsatt hjørne, men godeste Horn kaster seg ned og får reddet ballen med hånda. Klasseredning.

  Prikkemål


  Andre omgang begynte akkurat i samme sporet. Brann skapte sjanser, mens Bodø/Glimt ikke fikk til sine vante overganger. Og da Robbie Winters fikk en gavepakke av Kristoffer Paulsen på 20 meter, kom det som lenge så ut som en matchvinnerscoring.

  Winters skjøt på direkten, knallhardt helt nede i hjørnet. Bedre kan det ikke gjøres, og selv Horn i praktslag var sjanseløs.

  Utover i andre omgang ble det mer åpent, naturlig nok, men Brann fortsatte å skape de største sjansene. Helt til Glimt la oppskriften de er kjent for i skuffen. De siste 10 minuttene var de lynkjappe overgangene a la RBK erstattet med deilig primitiv pumping fra bakre rekker. I rein frustrasjon. Og Glimt fikk betalt. På som skrevet svært tvilsomt vis.

  Hva dommeren selv sa? Krokdal kan selv få siste ord i den saken han selv er alene om å avgjøre i løpet av et tidel i en mølje i feltet.

  - Jeg var godt plassert og er helt sikker på at Stig Johansen ble felt.

  Dermed kan Brann glemme medaljekamp og resten av sesongen vil handle om semifinalen i cupen mot Stabæk og en plass i Royal League. Glimt på sin side bør være svæørt godt fornøyd med ett poeng i dagens kamp og økt margin til nedrykksplassen.

DAGENS MANN: Stig Rune Krokdal står på sitt: straffen til Glimt på overtid var korrekt idømt.