Snytt for moroa

BERGEN (Dagbladet): Thorstein Helstad bommet på åpent mål og Bergen ble snytt for den bestilte målfesten mot reservene fra Sogndal. Likevel likner Brann et topplag igjen. De startet smånervøst og langtsparkende, men utviklet seg til en sjanseskapende og selvsikker gjeng som bare var noen positive marginer fra å ende opp som landets mestscorende lag etter fem serieomganger.

MEN FOTBALL-BERGENSERNE er like fulle av temperament og følelser som de er kravstore. Derfor gikk de også skuffet hjem fra Stadion i går. Trøsten var været og poengene. Men gjør vi noe Fotball-Bergen sjelden klarer - ser litt langsiktig - så var gårsdagen faktisk ganske oppløftende. Brann liknet i mye større grad en seriøs medaljekandidat i går enn da Strømsgodset ble banket 6- 2 sist onsdag.

  • Fordi utgangspunktet - storfavoritt på hjemmebane - slett ikke var enkelt.
  • Og fordi Brann har fått igjen tryggheten bakover.

ETTER 6- 2-SEIEREN skrev jeg at Bergen ikke måtte la seg lure av resultatet. Brann avslørte en rekke defensive svakheter i Drammen, og Helstads oppvisning i effektivitet er temmelig sikkert i klassen for engangsforeteelser. Naturligvis fikk jeg masse kjeft. En dust og en gledesdreper.

Men Brann-trener Teitur Thordarson bekrefter at han gjorde seg de samme tankene. Derfor forsterket han også fokuset på den defensive biten fram mot kampen mot Sogndal.

GUTTA I FORSVARSFIREREN duellerte og klarerte så Drillo ville fått tårer i øya. Jyplingene fra saftbygda slapp ikke fram til en eneste mulighet av betydning. Etter hvert kom selvtillitten og vissheten om at den defensive biten satt som den skulle. Og dermed også tryggheten - og eksemplene på at Brann har et potensial som ennå ikke er forløst denne sesongen. Prosessen tok en omgang.

BRANN GJENNOMFØRTE en bedre kamp i går enn mot Strømsgodset, selv om resultatet kan tilsi noe annet.

  • I går hadde Brann kontroll fra første spark. Mot Strømsgodset kom de under 0- 1, og hadde flaks som unngikk 0- 2.
  • Mot Strømsgodset slapp de til en rekke sjanser, i går fikk Sogndal et par stykker først da Brann hadde avgjort kampen og ledet 2- 0.
  • Og nettopp fordi det var umulig for Thorstein Helstad å gjenta showet fra sist onsdag, så ble det heller ikke sju- åtte mål til Brann denne gangen. Men det burde blitt et par til på Helstad.

Konklusjonen er likevel hyggelig nok: Brann ser ut til å ha løst de defensive problemene og Thorstein Helstad er i betyggende god form.

Bare moroa gjenstår nå. Den kommer forhåpentligvis sammen med de litt mer attraktive motstanderne. Brann har møtt fire av de svakeste lagene i Tippeligaen - samt Tromsø, som overraskende nok plutselig nærmer seg samme kategori. Neste gang møter de Odd borte. Det kan virke som de har løst problemene akkurat i tide til den utfordringen.