Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snytt for Nigeria-duellen

Forhåndssnakket handlet om Edu og Abiodun. Men det var en danske som stjal showet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hamkam-Lyn 1-0. Chinedu Ogbuke er den mest ettertraktede spilleren i Tippeligaen. Oluwasegun Abiodun den mest spektakulære spissen i Hamkam.

Men de to Nigeria-profilene fikk aldri hovedrollen på Briskeby søndag kveld.

Edu var tidvis god, men bommet de få gangen han slapp til mot et solid Hamkam-forsvar. Abiodun startet på benken, og uttrettet lite i den halvtimen han spilte.

Isteden var det Morten Bertolt som stjal overskriftene.

Fem minutter før slutt scoret han sitt første mål for klubben. Fra 25 meter klemte han til. Skuddet var verken spesielt hardt, eller velplassert, men skiftet retning to ganger, sist på hælen til lagkamerat Markus Ringberg.

Lyn-keeper Eddie Gustafsson var sjanseløs.

- Vår Makelele

- Jeg bare dunket til, og den gikk inn. Deilig, sier Bertolt til NTB.

TRE POENG: Frode Grodås\' Hamkam har fem poeng ned til nedrykksstreken etter seieren over Lyn søndag kveld. Foto: SCANPIX
TRE POENG: Frode Grodås\' Hamkam har fem poeng ned til nedrykksstreken etter seieren over Lyn søndag kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Scoringen var utypisk dansken. Han har den defensive rollen på Hamkams midtbane. Det er makker, og landsmann Jan Michaelsen som skal stå for kreativiteten.

- Han har glidd bra inn, og gjør en god jobb. Det er mer stabilt med ham på banen, sier Michaelsen til Hamar Arbeiderblad.

- Kanskje Bertolt kan bli vår Makelele?

22-åringen er på lån fra FC København. Nå håper Hamkam å gjøre overgangen permanent.

- Det er definitivt ønskelig å beholde ham, sier Hamkam-trener Frode Grodås til TV2 Nettavisen.

- Stolt
Hamar-laget hadde marginene med seg på seiersmålet. Men skapte flere sjanser enn Lyn totalt.

Roman Kienast tået ballen utenfor etter 55 minutter. Like etter traff Markus Ringberg stanga. Svensken var også nær scoring før pause. Først headet han et frispark rett på Lyn-keeper Eddie Gustafsson. Sekunder seinere manglet han nok trøkk i høyrefoten.

I tillegg skjøt Tommy Øren over på blank goal.

Seieren sendte Hamkam opp på 9. plass. Ned til Viking under streken skiller det nå fem poeng.

- Jeg er stolt av spillerne. Men dette er bare den første av seks cupfinaler for oss, sier Grodås. Vel vitende om at laget hans møter Vålerenga, Rosenborg, Brann og Stabæk i innspurten.

- Tråkka på
Lyns sesongavslutning er ikke enklere. Oslo-laget møter blant annet Rosenborg, Brann og Lillestrøm. Men med to poeng opp til 4. plassen, som gir Royal League, har de fortsatt alt å spille for.

Lyn-trener Henning Berg var derfor tydelig frustrert over poengtapet. - Vi skaper noen fete sjanser. Jeg er overrasket over at vi ikke scorer, sier Lyn-trener Henning Berg til P4.

Det hadde han grunn til. For sjanser som den Edu fikk etter 75 minutter skal ikke brennes.

Espen Hoffs pasning inn i bakrom var millimeterperfekt. Fra tre meter, helt alene foran mål, skulle nigerianeren bare styre ballen i nettmaskene. Utrolig nok snek ballen seg utenfor.

- Han viste magi i perioder, men ble tatt veldig tøft i dag. Han ble tråkka på utenfor spillets gang, og de prøvde å ta fra ham motet. Det er skuffende å se sånt i norsk fotball, sier Berg til TV2.

Lyn hadde ballen i nettet på overtid i 1. omgang. Men Terje Hauge annullerte for offside på Edu.

Nærmere kom de ikke...


DEBATT:
Hvem rykker ned fra Tippeligaen?

PÅ HÆLEN Hamkam-spillerne jubler etter at Markus Ringberg (drakt 9) har stusset bort i langskuddet til Morten Bertolt.
JOBBET HARDT: Oluwasegun Abiodun løp mye, men fikk utrettet lite. Hamkam tok likvel alle tre poengene mot Lyn.