Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snytt for pallen: - Akkurat nå er det mentalt vanskelig å leve med. Men jeg skal nok klare det og.

Martin trodde han kjempet om pallen - ble nummer fire.

EKSTREMT SKUFFET: Martin Johnsrud Sundby misset medaljene på 15-kilometeren. Det var en enorm skuffelse. Foto: Bjørn Langsem
EKSTREMT SKUFFET: Martin Johnsrud Sundby misset medaljene på 15-kilometeren. Det var en enorm skuffelse. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG ( Dagbladet): - Det kommer ikke å kjennes så veldig godt verken i kveld eller i morgen tenker jeg. Det kommer til å ta tid før jeg klarer å rette fokus over på stafetten, sier Martin Johnsrud Sundby og er akkurat så skuffet som han høres ut som.

Altså: Fryktelig skuffet.

Han har lagt ned utrolig mye trening rettet nettopp mot den klassiske 15-kilometeren i OL. Det var dette løpet - det eneste med individuell start i OL - han hadde blinket seg ut. Det var her det første individuelle gullet skulle komme.

Dårlig informert

Slik gikk det ikke. Dario Cologna ble for sterk. Simen Hegstad Krüger ble for sterk. Og russeren Denis Spitsov, som ble nummer 64 i sine siste 15 kilometer ble jammen for sterk han også.

Spitsov slo Sundby med 1,9 sekunder. Det irriterte Martin grenseløst. Særlig fordi han ikke fikk sekunderinger på det underveis.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg visst at Dario gikk fort, men jeg trodde jeg slåss med Simen om sølvet. Russeren hørte jeg ikke noe om. Han må ha gått veldig fort på slutten, sier Johnsrud Sundby lakonisk.

- 1.9 sekunder er seigt å leve med akkurat nå, sier han.

Ubehagelig

- Ekstra irriterende siden du har trent så mye mot nettopp dette løpet?

GODT LØP: Martin Johnsrud Sundby mener selv han gikk et godt løp, og trodde han kjempet om sølvet. Det ble 4. plass. Foto: Bjørn Langsem
GODT LØP: Martin Johnsrud Sundby mener selv han gikk et godt løp, og trodde han kjempet om sølvet. Det ble 4. plass. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er riktig at det er denne distansen jeg har trent mest spesifikt mot. Og jeg får jo betalt for det. Jeg går mitt beste renn på distansen på en evighet. Det var et godt løp, men 1,9 sekunder for dårlig til medalje. Det er ubehagelig.

- Det er sjelden å se deg så skuffet?

- Når det er så close som det er i dag, er det vanskelig mentalt å leve med.

- Men jeg skal klare det og.

- Det er bra det er flere renn rett rundt hjørnet. Kanskje blir det bedre etter ei treningsøkt i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!