DELTE UT DOMMERROS: Roberto di Matteo er overbevist om at dommerne ikke har noe ønske om å ødelegge for Chelsea etter den siste ukas kontroverser. I går var han meget fornøyd med dommer Kevin Friend. Foto:  EPA/GEOFF CADDICK
DELTE UT DOMMERROS: Roberto di Matteo er overbevist om at dommerne ikke har noe ønske om å ødelegge for Chelsea etter den siste ukas kontroverser. I går var han meget fornøyd med dommer Kevin Friend. Foto: EPA/GEOFF CADDICKVis mer

Snytt for straffe - men gratulerte dommeren etterpå

Chelsea-manageren fra slakt til ros.

(Dagbladet): Chelsea og den engelske dommerstanden har vært alt annet enn bestevenner den siste uka.

Beskyldningene om at Mark Clattenburg kom med rasistiske uttaleler mot John Obi Mikel og Juan Mata - hvorav man senere har trukket tilbake klagen som omhandler sistnevnte - har vært den store sportssaken i England siden sist søndag.

I går hevdet tidligere Premier League-dommer Clive Wilkes at det ulmer innad i dommerkollegiet, og at noen til og med har vært inne på tanken om å boikotte Chelsea sine kamper. De tror ikke et sekund på at Clattenburg faktisk gikk til det skritt å rasehetse en spiller. 

- Man må huske på at det ikke er første gang Chelsea har angrepet en dommer. Det har skjedd med Graham Poll og Anders Frisk. En del dommere sier nå at nok er nok, sa Wilkes.

Før denne helgas ligarunde ble dommerne igjen tema på pressekonferansen til Chelsea-manager Roberti di Matteo. Konfrontert med sir Alex Fergusons uttalelser om at det var «utenkelig» at Clattenburg hadde gjort det han beskyldes for, ba italieneren United-manageren om å klappe igjen om saker som ikke angår ham. Før han la til at det fantes flere bevis på at United blir favorisert av dommerne.

I går var det imidlertid våpenhvile mellom Chelsea og dommerne. Selv om Eden Hazard trolig ble snytt for straffespark før pause, da Ashley Williams løp ham i senk inne i 16-meteren uten at dommer Kevin Friend gjorde annet enn å signalisere for utspill, valgte Roberto di Matteo å rose kamplederen etterpå.

- Dommerne var veldig gode. Kevin holdt spillerne rolige og lot spillet flyte. Han hadde ingen påvirkning på kampen eller resultatet, og jeg gratulerte ham med forestillingen etterpå, sa Chelsea-manageren etterpå.

FIKK IKKE STRAFFE: Ashley Williams kan prise seg lykkelig over at han ikke forårsaket straffe i denne duellen med Eden Hazard. Foto.  EPA/GEOFF CADDICK
FIKK IKKE STRAFFE: Ashley Williams kan prise seg lykkelig over at han ikke forårsaket straffe i denne duellen med Eden Hazard. Foto. EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Det er blitt spekulert i om noen dommerne ubevisst vil dømme mot Chelsea etter anklagene mot Clatteburg, men di Matteo er ikke bekymret for at dommerstanden har noe ønske om å straffe dem.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke er bekymret for at dommerne skal ødelegge for oss. Dommerteamet var veldig godt i dag, gjentok han.

Selve kampen endte likevel med skuffelse for Chelsea, som måtte se to poeng glippe da Pablo Hernandez satte inn 1-1 med et kontrollert langskudd tre minutter før full tid.

Dermed mistet de tabelltoppen til nettopp sir Alex Ferguson og United.

- Det har vært en tøff uke etter to kamper mot United, og det ville vært fint å avslutte den med en 1-0-seier. Det er litt bekymringsverdig at spillerne mine begynner å føle seg litt trøtte allerede, sier di Matteo ifølge The Sun.