Snytt for straffe

PÅ bildene ser du Torgeir Bjarmann felle Erik Fuglestad innenfor 16-meteren. En bitter Benny Lennartsson mener dommertabben avgjorde kampen.

I stedet for å få straffespark, fikk Fuglestad gult kort for filming.

- Jeg ble felt. Det er det ingen tvil om. Vi skulle ha fått straffe, og Bjarmann skulle ha fått rødt kort. Men det er små deltaljer som avgjør kampen. Slik er det bare, sier Viking-spiller Erik Fuglestad til Dagbladet.

Viking presset Lillestrøm og hadde godt grep om kampen da Erik Fuglestad etter 44 minutter ble spilt fri bakfra. Men midtbanespilleren stoppes av Lillestrøms forsvarskjempe, Bjarmann.

- Fra min posisjon vurderte jeg det slik at Bjarmann taklet ballen, og at Fuglestad med hensikt kastet seg over Bjarmann for å lure seg til en straffe, sier dommer Espen Berntsen til Dagbladet.

Dommeren får derimot ikke støtte fra LSK-spilleren.

- Jeg var borti ham. Jeg prøvde å trekke meg når jeg så at jeg var for sein. Han var dum som tok et steg til før han ramlet, sier LSK-spiller Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

Benny Lennartsson hadde ikke mye å juble for etter 2- 0-tapet i går. Viking spilte seg til flere store sjanser, men ingen av Viking-spillerne klarte å få ballen i nettet bak Emille Baron. Men selv om Viking fortsatt åpenbart har et spissproblem, var Lennartsson mest opptatt av å snakke om straffesparket som han mener laget hans ble snytt for.

- Vi spilte veldig godt og hadde full kontroll på kampen. Men en avgjørende feildømming avgjorde kampen. Lillestrøm fikk sjansen til å komme inn i kampen igjen, sier Viking-treneren.

- En Lillestrøm-spiller ble taklet på samme måten, men dommeren brukte ikke den samme vurderingsskalaen for begge lag.

BILDEBEVISET: Her er bildene som viser at Viking skulle hatt straffe. Torgeir Bjarmann innrømmer også selv at han stempler foten til Erik Fuglestad.