- Snytt for straffe

Bjørn Berland mener han ble snytt for straffe ett minutt før slutt i går. Og debatten om dommernes favorisering av Rosenborg fortsetter.

TRONDHEIM (Dagbladet): Situasjonen var som følger:

Vikings Bjørn Berland var i Rosenborgs straffefelt og hadde allerede bedt hjernen om at høyrefoten skulle skyte ballen mot mål, da Ståle Stensaas kom bakfra. I neste sekund lå Berland på magen og kavet.

Kontakten var massiv, men spørsmålet er om den var ureglementert.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Rosenborg- Viking 0- 0. Dommer: Roy Helge Olsen, Våg. Gult kort: Erik Nevland,

Viking. Tilskuere: 12915.

- Ja, sier Bjørn Berland.

- Overhodet ikke, sier Ståle Stensaas.

TV-bildene fra Lerkendal viser at Stensaas brukte mer enn skuldra på Berland. Han brukte den ene foten også. Og i jakten på ballen traff han også Viking-spillerens føtter.

Greit med straffe

Vår tolkning er at det er mange dommere som ville dømt straffe.

- Du får ikke straffe på en sånn situasjon på Lerkendal, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

- På 0- 0 rett før slutt skal det mer til. Men Stensaas var på etterskudd, så på en eller annen måte må han jo ha tatt Berland.

- Ja, han tok beina mine, sier Viking-spilleren.

RBK-trener Ola By Rise lar seg ikke hisse opp av den smule diskusjon rundt det avgjørende øyeblikket rett før slutt. For ham er situasjonen bare en av mange som alltid forblir ublåste i en fotballkamp.

- Fint for Stavrum

- Men hvis det er slik at Viking skulle hatt straffe: Fint! Da har i hvert fall Arild Stavrum fått bensin til spalten sin (i Aftenposten), sier By Rise.

RBK slo Viking 5- 2 i gravølet på Stavanger stadion ei uke før seriestart. I går traff de mål på bare fire av 16 avslutninger. Men sjøl om RBK var upresise, statiske og langt unna mestertakter, skal Viking ha ros for mye av det.

Laget som tapte 0-4 i Tromsø for to uker siden, var innsatsmessig ikke til å kjenne igjen.

- Vi viste at vi kan jobbe hardt, sier Bjarne Berntsen.

Det er veldig god reklame foran åpningen av det nye stadionet mot Molde lørdag.

- Og da er du fortsatt trener?

- Jeg er i hvert fall trener i dag. Hvordan det er om ei uke vet jeg ikke. For min situasjon er ikke forandret. Vi er fortsatt på jakt etter en ny trener.

- STRAFFE! Bjørn Berland gikk over ende i straffefeltet etter en duell med Ståle Stensaas ett minutt før slutt på Lerkendal i går. - Han tok beina mine, sier Berland. Foto: