Snytt for VM-spill

Norge var centimeter fra en gedigen håndballsensasjon. Men slik trener Gunnar Pettersen fryktet før den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Jugoslavia, avgjorde dommerne til hjemmelagets fordel i sluttminuttene.

Gunnar Pettersen fryktet dommerne mest foran returoppgjøret mot Jugoslavia i går. Og frykten var ikke ubegrunnet.

- Dommerne var fantastiske i 55 minutter. Vi var meget gode i en time. Mer vil jeg ikke si om det, sier Pettersen til NTB.

Det var åpenbart at han var helt uenig i to avgjørelser i sluttminuttene. Det dreide seg om to mulige straffekast. Ett av dem skulle lagkaptein Glenn Solberg fått, etter at han fikk seg en på trynet ett minutt før slutt.

- Jeg fikk meg et par skikkelige «Tyson» underveis. Dette var en beinhard kamp, sier han.

Og i likhet med Pettersen, var heller ikke lagkapteinen fornøyd med dommernes innsats.

- Dommerne var gode lenge, men mot slutten synes jeg vi fikk et par avgjørelser mot oss, sier Glenn Solberg.

Stang ut

Frode Hagen dundret ballen i stolpen 12 sekunder før slutt. Hvis skuddet hadde gått i nettet, ville kampen gått til straffekonkurranse med Norges keeper Steinar Ege i knallform.

I stedet vant Jugoslavia 22- 20 på hjemmebane og 43- 42 sammenlagt. Det gir VM-plass i Portugal.

- Dette er veldig skuffende. Vi gjorde en sterk kamp, men det betyr ikke noe nå. Jeg hadde sjansen like før slutt, sier Hagen.

Jugoslavia var kjempefavoritt foran 6500 tilskuere i en overopphetet (opp mot 49 grader) og etter hvert røykfylt hall. Men Norge hadde ingen respekt for hjemmelaget, og fikk en eventyrlig start på kampen - etter 11 minutters spill sto det 3- 5.

Kan bli best

Gunnar Pettersens gutter spilte solid i forsvar og Ege sto som en mur i mål. Han stoppet fire 7-metere på rad, og det var først da Jugoslavia fikk ballen i nettet på det femte straffekastet at hjemmelaget øynet håp om seier. På det meste sto det 22- 19, men Norge ga aldri opp. Johnny Jensen var som en fjellvegg defensivt og den beste i et forsvar med topp internasjonalt snitt.

Men nordmennene kan kanskje takke seg selv for at de blir VM-tilskuere. Skuddkvaliteten før pause gjorde at Jugoslavia fikk gå til hvilen med 11- 10-ledelse og ikke ligge to- tre mål etter.

- Vi hadde en god sjanse før pause, men da skjøt vi for dårlig, sa han.

Gunnar Pettersen ser lyst på framtida - selv med det skuffende tapet bare noen minutter på avstand.

- Dette laget har kapasitet til å nå verdenseliten. Husk at vi også manglet Christian Berge og Sven-Erik Bjerkrheim her, sier Pettersen, dyvåt av svette.

HETT: Johnny Jenssen får tøff behandling av Jugoslavias Dragan Skrbic. Hjemmelaget vant, dermed blir det ikke VM-spill for de norske guttene.