Snytt og straffet

Odd Grenland hadde Ruud Gullit og Feyenoord i kne, men plutselig ble alt typisk norsk.

SKIEN (Dagbladet): Etter 0- 1 på hjemmebane må det et mirakel til i returoppgjøret i Rotterdam for at Odd skal gå videre til gruppespillet i UEFA-cupen.

-  Det føles surt når vi brenner så store sjanser som vi gjorde i starten av kampen, sier Odd-trener Arne Sandstø.

For det åpnet så bra:

Etter fem minutter skjøt Morten Knutsen i tverrliggeren, Olivier Occean var farlig frampå, og like etterpå gikk Espen Hoff i bakken i duell med Feyenoord-keeper Gabor Babos.

-  Klar straffe, mener Hoff.

-  Jeg er rimelig sikker på at Feyenoord hadde fått den på hjemmebane.

Hardt straffet Men den polske dommeren Tomasz Mikulski var av typen som blåser for de store lagene. Derfor peip det også i fløyta da Jan Frode Nornes pirket borti beina på Danko Lazovic utenfor Odds 16-meter etter 73 minutter.

-  Det var vel kontakt, men han datt lett. Og seint, sier Odd-kapteinen. Og så blir vi knallhardt straffet for det. Det er kjedelig.

For Feyenoord-stjernen Shinji Ono skrudde det påfølgende frisparket rett i mål - en scoring fra den øverste europeiske hylle - akkurat da manager Ruud Gullit hadde fått igjen ansiktsfargen etter en 1. omgang som Odd dominerte totalt.

Undervurderte Odd -  Odd var gode før pause, skapte noen sjanser, men så slapp de oss av kroken, sier Feyenoord-trener Ruud Gullit.

Men overrasket var han ikke. Ei heller undervurderte han sin norske motstander.

-  Ingen trenere vil si at de undervurderer et lag, men når han setter fem av sine beste spillere på benken fra start, er det mye som tyder på noe annet, sier Arne Sandstø.

Derfor var han skuffet i går kveld, men Odd reiser ikke til Rotterdam om 14 dager for å knipse bilder og hente spillertrøyer med autografer.

-  Vi har ikke gitt opp. Vi har kapasitet til å score et par mål der nede, sier Arne Sandstø. KAMPFAKT

UEFA-cup 1. runde, 1. kamp

Odd Grenland- Feyenoord 0- 1 (0- 0)

Mål: 0- 1 Shinji Ono (74)

4125 tilskuere

STOPPET: Morten Knutsen og Odd ble stoppet av Ruud Gullits mannskap. Her er det Chong Song som sørger for at nok et Odd-angrep stoppes.