I FORM:  Målvakt  Steffen Søberg stoppet Storhamar da Vålerenga forlenget seiersrekka tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
I FORM:  Målvakt Steffen Søberg stoppet Storhamar da Vålerenga forlenget seiersrekka tirsdag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Søberg stoppet Storhamar

Steffen Søberg i Vålerenga-målet var i det umulige hjørnet da Oslo-laget slo Storhamar med 3-0 i eliteserien ishockey tirsdag.

Dermed har Vålerenga tatt fem av seks mulig poeng denne sesongen mot den mangeårige erkerivalen fra Mjøsas bredder.

Storhamar hadde innledningsvis et visst trykk på vertene, men det var Vålerengas iskrigere som sto for målene. Thomas Olsen var først ut da han så vidt fikk pirket pucken i mål bak Storhamars målvakt Oscar Östlund.

Storhamar hadde en del muligheter, men aller bakerst sto landslagsmålvakt Steffen Søberg og reddet det som kom i åpningsperioden.

I midtperioden var det Storhamar som dominerte enda mer, og nærmest bombarderte Søberg med pucker. Det var imidlertid Roy Johansens gutter som var mest effektive, og laget storscorer Tobias Lindström økte til 2-0 litt over halvveis ut i kampen.

Mathias Trygg økte til 3-0 kort etter slik at gjestene fra Hamar fikk en tung vei ut til siste periode. Perioden endte målløst, og dermed tog hjemmelaget tre nye poeng i Jordal Amfi.

Vålerenga står med 17 poeng, mens Storhamar blir værende på 14 på tabellen etter tirsdagens kamp.

Veien hjem til Hamar ble heller ikke den beste for gjestenes trener Sju Robert Nilsen, som fikk stryk av sin gamle sjef Johansen for annen gang denne sesongen.

– Det var bra. Vi viste at vi er tøffe å møte på Jordal. Vi gjør det vi skal og får litt mer uttelling enn i de siste kampene, sa Vålerengas Martin Laumann Ylven til TV 2 etter kampen.

(NTB)