TIDLIG SCORING: Tsjekkia jubler etter 1 - 0 under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIDLIG SCORING: Tsjekkia jubler etter 1 - 0 under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Søberg storspilte til ingen nytte. Norge på vei ut av VM

Bare nesten.

• Tsjekkia - Norge 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

(Dagbladet): Etter gårsdagens lille 17. mai-kollaps mot Frankrike, var Norge helt avhengige av å heve seg noen hakk mot Tsjekkia.

Et tsjekkisk som også hadde kniven på strupen før kveldens kamp. Med tap i dag ville verdensstjernene være ute av mesterskapet.

Og det var ikke mye om å gjøre. Etter 60 tette og intense minutter ble det med Vladimir Sobotkas tidlige scoring. Dermed er det bare teorier av det mer søkte slaget som kan berge en norsk kvartfinaleplass.

- Jævlig kjipt Steffen Søberg sto en strålende kamp bakerst for Norge, og synes selv de fikk litt dårlig betalt for innsatsen sin.

- Det er veldig nære på, og akkurat nå er det jævlig kjipt. Jeg synes vi leverer en god match, så det er synd at vi ikke klarer å ta det, sier han til TV 2 etter kampen.

- Jeg får utrolig mye god hjelp av gutta. De rydder opp det som er av returer og alt. Det er deilig å stå bak der.

Det vanket skryt til Søberg også fra lagkameratene.

- Søberg er fantastisk. Han har en herlig psyke og det er artig at vi har fått opp en ny kanon-keeper, sier Mathis Olimb til TV 2.

Skrekkelig start Landslagssjef Roy Johansen etterlyste før dagens kamp tøffere forsvarsspill, men det virket ikke som om alle hadde hørt etter.

Det var ikke spilt mer enn 39 sekunder før Steffen Søberg måtte gi en retur. Ingen nordmenn var våkne nok, og St. Louis Blues-spiller  Sobotka fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

- Full forvirring. Rett og slett dårlig kommunikasjon og dårlig organisering, sier Ole Eskild Dahlstrøm i TV 2s studio.

BARE NESTEN: Norges Ken André Olimb bommer på straffe under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BARE NESTEN: Norges Ken André Olimb bommer på straffe under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Chizhovka Arena i Minsk, Hviterussland søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Etter den tidlige smellen hevet Norge seg betraktelig og var fullt på høyde uten at det ble noen flere scoringer de første 20.

Straffemiss Steffen Søberg fikk muligheten i det norske buret etter et par kamper med mange baklengs, og i den andre perioden holdt han Norge inne i kampen ved flere anledninger.

Og Johansens menn hadde også sine muligheter, den største av dem da Ken André Olimb fikk muligheten på straffeslag.

Dessverre kom han for tett på Alexander Salak og den tsjekkiske sisteskansen fikk avverget.

Bare nesten Dermed var det i den siste perioden det hele skulle avgjøres.

Søberg fortsatte storspillet i buret og både Morten Ask, Sondre Olden og Mathis Olimb hadde gode muligheter foran Salak, men det ville seg ikke for Norge i dag.

Dermed sikrer Tsjekkia seg en plassering foran Norge i gruppe A og vi må over i det teoretiske om vi skal finne noen muligheter for norsk avansement. Da er første punkt på programmet en håndsrekning fra Danmark når de møter Frankrike i morgen.