<strong>BLE HYLLET:</strong> Nelson Mandela og kona Graca Machel ble kjørt rundt på gressmatten mens de mottok hyllesten fra publikum i Soccer City.l Foto: Michael Kooren / EPA.
BLE HYLLET: Nelson Mandela og kona Graca Machel ble kjørt rundt på gressmatten mens de mottok hyllesten fra publikum i Soccer City.l Foto: Michael Kooren / EPA. Vis mer

Soccer City hyllet Nelson Mandela

Kronet VM-finalen med sitt nærvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| VM-finalen Nederland - Spania direkte i VM-studio. Avspark kl. 20.30.

91-åringen smilte og vinket der han satt i en åpen bil, mens publikum reiste seg og klappet.

Vuvuzelablåsingen ble avløst av taktfaste rop på «Madiba! Madiba!», som er navnet sørafrikanere bruker på Mandela. Frihetskjemperen og antiapartheidikonet var Sør-Afrikas første fritt valgte president, og han spilte en avgjørende rolle da landet ble tildelt fotball-VM.

På grunn av sviktende helse og sorgen etter oldebarnets død i en trafikkulykke har han ikke vært til stede på noen VM-kamp. Det var lenge usikkert om han ville komme til Soccer City i anledning finalen, men søndag ble det opplyst at han ønsket å møte opp for å hilse på publikum før han reiste hjem for å følge VM-finalen på TV. Mandelas ankomst etterfulgte en tre kvarter lang avslutningsseremoni med sang og dans for nesten fullsatte tribuner, snaut to timer før avspark.

Shakira sang VM-sangen «Waka Waka (This Time For Africa)», og det var mange lokale musikalske innslag i et show der dans, en elefantparade og filmklipp fra turneringen også var ingredienser.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer