SLUTT: Her er Anders Södergren sammen med resten av Alsgaards privatlag under lanseringen av laget i 2013. Nå får han ikke være med laget lengre, forteller han. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLUTT: Her er Anders Södergren sammen med resten av Alsgaards privatlag under lanseringen av laget i 2013. Nå får han ikke være med laget lengre, forteller han. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sødergren sparket ut av laget til Thomas Alsgaard

- Jeg får prøve å finne en løsning.

(Dagbladet): Anders Södergren vant Fjälltoppsløpet i det svenske langrennsmekkaet Bruksvallarna foran Johan Olsson i dag, men etter løpet var det en middels glad langrennsveteran som snakket med Østersunds-Posten.

Södergren ga opp verdenscupkarrieren etter VM i Falun, men ønsker å fortsette med langløp i minst ett år til. Men løperen som de siste sesongene har gått for Thomas Alsgaards privatlag står nå på bar bakke etter denne sesongen.

- Det blir ett år til, men problemet er at jeg er sparket ut av langløpslaget, sier Södergren til Østersunds-Posten.

- Jeg får prøve å finne en løsning på det, fortsetter han.

Södergren har et OL-gull i stafett fra Vancouver 2010, og debuterte i verdenscupen så langt tilbake som i 1999. Svensken er en levende legende i langrennssirkuset, og ble møtt med stående ovasjoner da han gikk sitt siste verdenscupløp i Holmenkollen i mars i år.

Södergren vant forøvrig femmila på den norske nasjonalarenaen i 2006 og 2008.

Dagbladet har ikke fått tak i Thomas Alsgaard for en kommentar i kveld.