Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Søderlund fikk fransk hverdag i ansiktet:
- Skal ikke være sånn

Utelukker ikke retur til Norge.

KLAR FOR KAMP: Alexander Søderlund og Norge møter Sverige i privatlandskamp klokka 19.45. Her fra gårsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Alexander Søderlund og Norge møter Sverige i privatlandskamp klokka 19.45. Her fra gårsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Sverige, på TVNorge klokka 19.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Alexander Søderlund (29) gikk fra Rosenborg til Saint-Étienne i Frankrike, sluttet han å score mål. Nå går han en usikker sommer i møte.

Måltørken har ingenting å gjøre med at han har mistet x-faktoren når han er på sitt beste. Men skader har ridd spissen som en mare.

- Jeg er ikke fornøyd, selvfølgelig. Prestasjonene er langt under pari. Det skal ikke være sånn, sier Søderlund til Dagbladet.

Jobber hardt

Klokka 19.45 i kveld venter Sverige i privatlandskamp på Ullevaal. Søderlund var mannen som banket inn 1-1 på straffe mot Tsjekkia lørdag.

Og på topp kunne du se det helt tydelig: Der nåværende Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner omtrent ikke løper, er Søderlund et helvete å møte. Han er det fagfolk kaller for «signalspiller». Som førsteforsvarer setter han standarden for lagets defensive arbeid.

FORMEN I ANMARSJ: Etter mye motgang er Alexander Søderlund nå skadefri. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORMEN I ANMARSJ: Etter mye motgang er Alexander Søderlund nå skadefri. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men som spiss måles du - først og fremst - på antall scoringer. I 2015 hadde han 22 mål for Rosenborg i Eliteserien. På halvannen sesong i Frankrike står han oppført med tre seriemål.

Det er lik null og niks for en angrepsspiller.

Skader

Søderlund forklarer:

- Det har vært en vanskelig sesong med mye skader. Jeg har spilt litt for mange ganger der jeg ikke har vært hundre prosent. Det kan du ikke gjøre på dette nivået.

- Hva har vært problemet?

- Det går på hamstring (baksida av låret), strekker og trøbbel med akillesen. Jeg er skadefri nå - og håper å få bli med i hele sesongoppkjøringen. Det fikk jeg ikke forrige gang.

Samtidig er Saint-Étienne i ferd med å ansette en ny boss. Åttendeplass denne sesongen er noe ingen i klubben er fornøyd med. Det innebærer null spill i Europa. 50 år gamle Christophe Galtier har varslet at han gir seg ett år før kontrakten går ut.

Søderlund har to igjen av sin avtale. Spørsmålet er om en ny trener vil ha med seg nordmannen videre.

Naturligvis kan du sitte på benken og heve dine millioner på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne. Men Søderlund er klar: Fotball skal være moro. Og for ham er det gøy når han kommer opp i et tosifret antall scoringer.

Forebyggende

- Vi får se om jeg får en sesong til, eller om klubben bestemmer seg for noe annet. Det vet jeg ikke. Men det som har skjedd har skjedd, påpeker han.

ENDT ØKT: Alexander Søderlund på vei inn i spillerbussen etter gårsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDT ØKT: Alexander Søderlund på vei inn i spillerbussen etter gårsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nå er jeg bedre på skadeforebyggende arbeid. Jeg bruker mer tid på å styrke hamstringen.

- Utelukker du retur til Norge?

- Alt er aktuelt så lenge jeg har det gøy med fotballen. Det er det viktigste. Så får vi se om det skjer noe i sommer eller neste år.

- Bittert for Alexander, sier den norske lagkameraten Ole Selnæs.

- Jeg tror han har slått opp samme skade tre eller fire ganger. Hvis ikke hadde han fått spille mye mer.

Ble pappa

Heller ikke på landslaget lukter det svidd av «Søder». Fasiten etter 28 kamper er to mål.

- Det er for dårlig. Det er jo flott at jeg fremdeles får lov til å være her, sier han med et smil.

Alt er likevel ikke svart-hvitt: Nylig ble han og kjæresten Camilla Olsen Vesterbekkmo foreldre til sønnen Noah. Og scoringen mot Tsjekkia har gitt blod på tann.

- Nok en gang blir det viktig å vise seg fram for publikum på Ullevaal. Jeg gleder meg til kamp. Vi skal knuse Sverige, erklærer han.

Hele Norges coronakart