HOVEDPERSON: Alexander Søderlund (t.v.) scoret to ganger på sin gamle hjemmebane da Rosenborg slo Haugesund 6-0 i kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
HOVEDPERSON: Alexander Søderlund (t.v.) scoret to ganger på sin gamle hjemmebane da Rosenborg slo Haugesund 6-0 i kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB ScanpixVis mer

Søderlund forlot stadion i all hemmelighet etter å ha smadret Haugesund

Dro til familien.

HAUGESUND (Dagbladet): Et ellevilt effektivt Rosenborg scoret seks ganger på ni sjanser borte mot Haugesund i kveld, og vant 6-0 mot rogalendingene.

Trønderne står dermed med 11-0 og seks poeng etter sesongens to første seriekamper.

Mannen som på mange måter ble hovedpersonen var tidligere Haugesund-spiss Alexander Søderlund.

Tomålsscorer Rosenborg-angriperen headet nydelig inn 1-0 etter 19 minutters spill, og etter en snau time hamret han inn 4-0-målet fra kort hold etter en tabbe i Haugesund-forsvaret.

Søderlund jublet ikke da han scoret mot gamlelaget Haugesund på Lerkendal i fjor, men etter dagens 1-0-mål feiret han - i hvert fall sånn halvveis.

Publikum buet da speakeren på Haugesund stadion annonserte Søderlund som målscorer etter 1-0-målet, men da han ble tatt av banen til fordel for Tomas Malec etter 70 minutters spill, fikk han applaus av sitt gamle hjemmepublikum.

- Han har hatt en fin start på sesongen. Han er en viktig spiller for oss, men jeg vil være litt forsiktig med ham. Han skal tross alt gjennom 30 kamper, sier Rosenborg-boss Kåre Ingebrigtsen når han får spørsmål om hvorfor Søderlund ble tatt av banen 20 minutter før slutt.

Dro rett til familien De fleste journalistene etter kampen ønsket et ord med hovedpersonen Søderlund, men RBK-stjernen dukket aldri opp i pressesonen.

Han hadde nemlig ikke spesielt lyst til å snakke med pressen. Søderlund, snakket kort med TV 2, men forlot så stadion i skjul for å kunne dra hjem til familien i Haugesundsområdet.

- Det har nok vært litt mye trøkk. Det er nok fint at han kan reise hjem til familien og være sammen med dem. Det er ikke så ofte han får sett dem, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg-troppen flyr hjem til Trondheim mandag formiddag, men da er ikke Søderlund med. Spissen har nemlig fått dispensasjon til å bli igjen til tirsdag.

- Han skal være igjen til tirsdag, altså et døgn lenger enn oss andre, sier Ingebrigtsen.

Fornøyd Kåre Rosenborg-treneren var ellers - selvfølgelig - svært fornøyd med mannskapet sitt i kveld.

- Vi er utrolig disiplinerte og effektive. Det som gleder meg aller mest er at vi har sluppet til én sjanse på to kamper, sier han.

- Vi løper og takler så det smeller. I tillegg har vi ferdigheter som avgjør fotballkamper. Når vi har den innsatsen og den disiplinen som i dag, så er vi nær ved å vinne alle fotballkamper, sier Ingebrigtsen videre.

Mot normalt Rosenborg-veteran Micke Dorsin minner om at trønderne må holde beina på jorda etter 11-0 og seks poeng på sesongens to første kamper.

- Vi får passe på så vi ikke blir for høye på oss selv. Vi har framfor alt vært bra fordi vi har vært lojale og jobba «tight» og kompakt, og fordi vi ligger nær hverandre og tar returløpene, sier han.

- Er dette det beste RBK-laget du har spilt på?

- Det er for tidlig ennå. 5-0 og 6-0 er ikke normalt. Det viktigste er at vi ser ut som et bra fotballag, sier Dorsin, og legger til:

- Akkurat nå ser jeg ikke noe forbedringspotensial. Fortsetter vi som dette, så vinner vi serien. Det fotballen handler om er lojaliteten til hverandre og det å legge ned jobben i hver eneste kamp - og det gjør vi.