Søderlund friskmelder seg selv til Malta-kampen

- Spiller hvis Høgmo vil at jeg skal starte.

KLAR: For å holde området rundt den infiserte tåa tørr, møtte Alexander Søderlund opp i slippers under dagens pressetreff.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: For å holde området rundt den infiserte tåa tørr, møtte Alexander Søderlund opp i slippers under dagens pressetreff. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): I ettermiddag kunne Dagbladet avsløre at Alexander Søderlund, som verken spilte RBKs kamp mot Start søndag eller har kunnet trene med landslaget denne uka på grunn av tåproblemer, har foretatt et inngrep.

Under Norges pressetreff på Lillestrøm beroliget imidlertid Tippeligaens toppscorer landslagssjef Per-Mathias Høgmo ved å friskmelde seg selv til skjebnekampen mot Malta lørdag.

- Jeg kommer til å spille hvis han vil at jeg skal starte, sier Søderlund til Dagbladet.

- Problemer i to måneder Søderlund har pøst inn med mål for Rosenborg denne sesongen, og står med 21 scoringer på 24 kamper i Tippeligaen så langt. Det har i praksis allerede sikret ham toppscorertittelen.

Likevel har tysværbuens tå hemmet ham i lang tid.

- Selv om jeg har hatt problemer i to måneder, har jeg spilt kamper for det. Det går OK å spille kamper, selv om jeg kunne ønske at jeg hadde prestert enda bedre. Men nå har vi gjort en del mer med tåa. Vi har skåret og fått ut litt grums. Så det ordner seg, sier Søderlund.

Konkurrerer med King Da Høgmo holdt en rundt 15 minutter lang pressekonferanse tidligere i ettermiddag, var det mulig å tolke svarene hans rundt spissduellen mellom Søderlund og Joshua King som om førstnevnte er førstevalget mot Malta.

Da vil kampbildet trolig bli et Norge-lag som angriper mot et etablert Malta-forsvar, mens det er like sannsynlig at vi blir presset bakover på banen borte mot Italia neste tirsdag.

- Det er nyanser mellom dem. Joshua, sånn som mot Malta borte, er en god kontringsspiller. Søderlund er en god boksspiller. Det er kanskje den største forskjellen mellom de to, sier Høgmo og fortsetter:

- Joshua har stor fart over distanse, mens Søderlund har vist at han scorer mye mål i boksen.

TROR PÅ TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo velger trolig Alexander Søderlund på topp mot Malta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo velger trolig Alexander Søderlund på topp mot Malta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer