Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søderlund hadde planlagt feiringa i flere måneder

Stormet bort til Jarstein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge - Malta 2-0 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Her scorer Alexander Søderlund sitt første mål på 22 landskamper. Etterpå stormet han bort til den norske benken og i armene på reservekeeper Rune Almenning Jarstein.

Det var ikke tilfeldig.

- Jeg og Jarstein hadde planlagt en liten feiring. Jeg håper det ble et bra bilde, sier Søderlund etter 2-0-seieren over Malta.

- Fantastisk jobb I Tippeligaen har han bøttet inn 21 mål. Men på landslaget har han ikke fått det til, før lørdag kveld.

- Markus Henriksen gjorde en fantastisk jobb. Han la ballen inn foran mål, og heldigvis var jeg først på den, sier Søderlund om scoringen etter 52 minutter.

«Alle» på Ullevaal - og i de tusen norske hjem - kunne se lettelsen etterpå. For naturligvis er han blitt påminnet om scoringstørken ganske så lenge, egentlig.

Om feiringen - som han hadde planlagt i hemmelighet med Jarstein - sier han:

- Vi hadde planlagt det for flere kamper siden. Det var kult.

Avgjørende Norge har nå 19 poeng etter seieren. Kampen mot Italia tirsdag blir avgjørende for om vi kommer direkte til EM, eller må via playoff. Kroatia gjorde jobben mot Bulgaria og vant 3-0 lørdag kveld.

Nå må Norge slå Italia, hvis Kroatia slår Malta.

Alexander Tettey ble Norges første målscorer etter 19 minutter.

- Jeg fikk ballen på bakerste stolpe og skjøt på keeper. Så fikk jeg den i retur og den gikk i mål. Jeg er veldig glad for scoringen, sier han til Dagbladet.

2-0:  Alexander Søderlund.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
2-0: Alexander Søderlund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!