Rosenborg slo Ranheim

Søderlund helten i høydramatisk derby

Det er uro i Rosenborg. Da gjør tre poeng mot byrivalen ektra godt.

SE TV: Se høydepunktene fra kampen her: Video: Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Ranheim - Rosenborg 2-3 (1-1)

Rosenborg ledet tre ganger over Ranheim. Den siste gangen holdt det helt inn. Dermed var det Alexander Søderlund, som satte den tredje scoringen tre minutter før full tid, som ble den store helten.

- Det er deilig. Vi roter det til for oss selv med å slippe inn to, så da var det deilig å score etter en kjempestor bom. Det er litt sånn vår sesong har vært, vi har hatt marginene imot. Da er det deilig at den sitter, fortalte spissen til Eurosport.

Søderlund har vært gjenstand for mye kritikk fra fansen, men føler nå at formen er på vei opp.

- Det som er positivt er at jeg endelig kan begynne å løpe mer og hjelpe laget. Endelig virker jeg. Det har vært forferdelig til nå.

- Det kan være forløsende for Søder å få den scoringen. Han har jobbet hardt, og ser hvassere ut for hver dag som går, mener RBK-trener, Eirik Horneland.

Uro

Rosenborg vant ikke før i sjette serierunde, og lå lenge helt i bunnen av Eliteserien. Den siste tiden har det gått bedre for Norges mestvinnende klubb, som sto med fire seire på de fem siste kampene før kveldens trønderderby mot Ranheim.

I mellomtida har de imidlertid røket ut av cupen mot OBOS-laget Aalesunds FK, og alt er på ingen måte fryd og gammen på Lerkendal ennå. Knappe 24 timer før kveldens kamp publiserte supportergruppa Kjernen en artikkel der de krevde sportslig leder Stig Inge Bjørnebyes avgang.

Ordene «Rosenborg» og «krise» har stadig blitt koblet sammen denne sesongen, og tre poeng var sårt tiltrengt for Eirik Horneland og resten av klubben.

Genial eller flaks?

Ranheim - Rosenborg er et litt spesielt derby i at det ikke er noe vondt blod mellom klubbene som befinner seg på hver sin side av Trondheim.

Fotball er likevel blodig alvor i trønderhovedstaden, og lagene la ingenting imellom. Allerede etter fem minutter skapte Ranheim sin første store sjanse. Eirik Valla Dønnem fikk hodet på en corner, men en glimrende reaksjonsredning fra André Hansen fikk hindret en drømmestart for hjemmelaget.

Rosenborg ble mer og mer farlig på Extra Arena, og var nære da Mike Jensen banket ballen i nettveggen, men på feil side av stolpen. Knappe minuttet seinere satt den imidlertid for gjestene.

Enten var det en genial flikk eller så var det en dårlig touch. Alexander Søderlund endte uansett med å spille Samuel Adegbenro gjennom alene med keeper, og der var nigerianeren sikker. Angriperen trillet ballen i nettet, og bortefansen eksploderte i jubel.

Utlikning

RBK trodde de skulle få ta med seg ledelsen inn til pause, men Magnus Blakstad ville det annerledes.

Han har vært i fin form den siste tiden, og ett minutt før pause ga han Ranheim en perfekt avslutning på omgangen.

Mads Reginiussen slo inn, og da Blakstads skudd gikk via Vegard Eggen Hedenstads bein ble keeperen fintet ut. Ballen trillet inn i nettet, og lagene var like langt.

Målfest

Rosenborg har visst fin form i Eliteserien den siste tiden, og måtte ikke vente lenge etter pause før de var tilbake i ledelsen.

Kun seks minutter ut i omgangen sørget nemlig David Akintola for 2-1. Denne gangen stilte Adegbenro opp som servitør. Han svingte ballen over til motsatt kant, hvor Akintola kom i hundre. Han stanget ballen kontant i nettet.

12 minutter før slutt ropte Michael Karlsen på straffe etter å ha blitt dyttet ned i boksen. Spissen klagde til dommer Svein Oddvar Moen, men ble ikke hørt.

Ranheim ga seg ikke og fem minutter før full tid kunne hjemmepublikummet nok en gang juble for scoring. Reginiussen spilte gjennom Ivar Sollie Rønning i 16-meteren, som fikk pirket inn utlikningen.

Kampen var imidlertid ikke ferdig med det, for Søderlund ville ha et ord med i laget. Spissen stormet inn i boksen, og stupte inn Jensens presise innlegg. Rosenborg ledet kampen for tredje gang, og denne gangen holdt det helt inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer