Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søderlund klar for Saint-Étienne: - Det er fantastisk

Forlater Rosenborg.

-DET ER FANTASTISK: Alexander Søderlund er henrykt over å ha fullført overgangen til franske Saint-Étienne. Bildet er tatt av agent Tore Pedersen.
-DET ER FANTASTISK: Alexander Søderlund er henrykt over å ha fullført overgangen til franske Saint-Étienne. Bildet er tatt av agent Tore Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter flere uker med spekulasjoner bekrefter Alexander Søderlund (28) nå overfor Dagbladet at han har skrevet under en 3,5-årskontrakt med den franske toppserieklubben Saint-Étienne.

- Vi har vært enig om det meste i noen dager, men det gjensto noen detaljer. Nå er det klart. Jeg skrev under for en time siden. Det er helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle gå an for noen år siden. Men jeg har hatt gode lagkamerater og jobbet hardt for det selv. Det er godt å få betalt for det, sier Søderlund til Dagbladet.

Hadde flere tilbud Søderlund fullførte i 2015 sin beste sesong noen sinne. Med 22 scoringer i Tippeligaen ble tysværbuen suveren toppscorer på Norges øverste nivå. Søderlund gjorde seg også bemerket internasjonalt med flere gode prestasjoner både for landslaget og i Europa League med Rosenborg.

Det førte til stor interesse for Søderlund fra andre klubber. 28-åringen har blant annet blitt knyttet til en overgang til kinesisk fotball, men etter en totalvurdering falt valget til slutt på Saint-Étienne og Frankrike.

- Folk følger med når du spiller i en stor klubb som Rosenborg. Det avgjørende for at jeg valgte Saint-Étienne var blant annet at jeg har spilt mot klubben og da fikk oppleve stadionen deres. Den var utrolig imponerende. Så fikk jeg pratet med treneren deres som har fulgt meg over en lang periode. Det var betryggende å høre hans planer for meg, sier Søderlund.

- RBK får 14 mill. Ifølge rapporter i franske medier får Rosenborg rundt 14 millioner kroner for spissen som i utgangspunktet hadde en kontrakt som bandt ham til Lerkendal ut 2018-sesongen.

Søderlund forlater dermed Trondheim to og et halvt år etter at han ankom klubben fra FK Haugesund.

- Det var veldig vanskelig å ta valget om å forlate Rosenborg. Jeg har blitt veldig glad i folkene der og de rundt klubben. Det er utrolig vemodig og spesielt. Jeg må bare takke alle i klubben og folkene rundt som har hjulpet meg, sier Søderlund, som kommer rett fra en ukes ferie i Thailand til proffspill i Frankrike.

TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Alexander Søderlund mottok pris av toppfotballsjef Nils Johan Semb i forkant av cupfinalen mot Sarpsborg 08 etter å ha blitt skytterkonge på Norges øverste nivå i 2015. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIPPELIGAENS TOPPSCORER: Alexander Søderlund mottok pris av toppfotballsjef Nils Johan Semb i forkant av cupfinalen mot Sarpsborg 08 etter å ha blitt skytterkonge på Norges øverste nivå i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har trent noen dager med en fysisk trener. I morgen begynner jeg å trene med laget. Det er kamp allerede på søndag. Så det er bare til å kjøre på. Jeg håper å være klar til å spille, sier den norske storscoreren.

Etter 19 serierunder ligger Saint-Étienne på en foreløpig 6. plass i Ligue 1. Zlatan Ibrahimovic og hans Paris Saint-Germain leder serien overlegent, men det er bare to poeng for Saint-Étienne opp til Monaco på 2. plass. Søderlunds nye klubb er også klar for 16-delsfinale i Europa League, hvor de møter sveitsiske Basel neste måned.

FJERNET: Alexander Søderlunds navn var mandag fjernet fra Rosenborgs hjemmeside. Foto: rbk.no
FJERNET: Alexander Søderlunds navn var mandag fjernet fra Rosenborgs hjemmeside. Foto: rbk.no Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!