Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søderlund klarte ikke senke Zlatan og hans menn

PSG nære sitt fjerde, strake ligagull - og har 32 ubeseirede kamper på rad

PÅ VEI MOT NYTT LIGAGULL: Zlatan sendte PSG i ledelsen etter 62 minutter. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
PÅ VEI MOT NYTT LIGAGULL: Zlatan sendte PSG i ledelsen etter 62 minutter. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer

• Saint-Étienne - Paris St. Germain 0-2
(Dagbladet): Zlatan og hans suverene Paris St. Germain ble et nummer for store for Alexander Søderlund og Saint-Étienne, søndag kveld.

PSG leder serien med hele 21 poeng, og det er bare et tidsspørsmål før de kan feire sitt fjerde, strake ligagull. Dét, sammen med det faktum at Saint-Étienne ikke har tatt poeng mot de blåkledde siden desember 2013, gjorde at man ikke trodde det ville bli en enkel kamp for Saint-Étienne på hjemmebanen Geoffroy-Guichard.

Men det tok Zlatan hele 62 minutter før han endelig klarte å sette ballen i mål, etter et godt innlegg av Serge Aurier. Zlatan med sine 194 centimeter på strømpelesten, strakk fram beinet og pirka inn 1-0-ledelsen. En svært god kontring av bortelaget, som sørga for at PSG er ubeseira de siste 32 (!) kampene.

Hadde sine muligheter Saint-Étienne var ofte oppe på PSGs banehalvdel, men klarte aldri å true bortelaget skikkelig.

Alexander Søderlund markerte seg etter 14 minutter da han takla italienske Thiago Motta - noe han ble belønnet med et gult kort for.

Landslagsspissen kunne også hatt en god mulighet til å utlikne etter 72 minutter, men Søderlund hoppet ikke høyt nok til å få headet ballen i riktig retning.

Etter 85 minutter fikk Søderlund tak i et noe dårlig innlegg, som ble dempet videre. Skuddet var knallhardt, men PSG-keeper Kévin Trapp holdt ballen godt fast.

Nordmannen var til tider anonym i kampen, og klarte ikke å hjelpe Saint-Étienne til å ta et etterlengta poeng mot superlaget PSG.

På overtid scora Zlatan sitt andre mål for kvelden, og sørga for en 2-0-seier.

Foreløpig ingen Selnæs Søderlund var klar for klubben i starten av januar, og har virkelig fått vist seg fram med både matchvinnende scoring og viktig målgivende.

Torsdag denne uka ble det meldt om at også Ole Selnæs var klar for en overgang til klubben, men han var ikke med i kveldens tropp.