<strong>KJEMPESJANSE:</strong> Alexander Søderlund fikk en god mulighet til å nikke Norge opp i 2-0 mot Bulgaria, men landslagsspissen mangler fortsatt sitt første mål med flagget på brystet. Vegard Forren ble norsk matchviner i 1-0-seieren.
KJEMPESJANSE: Alexander Søderlund fikk en god mulighet til å nikke Norge opp i 2-0 mot Bulgaria, men landslagsspissen mangler fortsatt sitt første mål med flagget på brystet. Vegard Forren ble norsk matchviner i 1-0-seieren. Vis mer

Søderlund kunne kvittet seg med forbannelsen. - Det er iallfall bra at noen scorer

- Har hatt noen sånne i det siste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Bulgaria - Norge 0-1.

SOFIA (Dagbladet): Det har vært et stort fokus på at Tippeligaens toppscorer Alexander Søderlund (28) sto med null scoringer etter 19 kamper for landslaget.

Det blir ikke noe mindre etter at han misset en stor sjanse i kamp nummer 20...

- Skal sette den For innlegget fra Stefan Johansen etter 66 minutter var av typen som en goalgetter skal sette.

I stedet satte Søderlund avslutningen med hodet utenfor fra sju meter.

Han slo nevene mot hverandre i frustrasjon og erkjennelse over at han hadde misbrukt en stor mulighet.

- Det er en sjanse jeg skal sette. Jeg har hatt noen sånne de siste kampene, men det er iallfall deilig å vite at jeg kommer til sjanser, sier Alexander Søderlund til Dagbladet.

- Men det var iallfall en bra kamp. Hadde jeg toppet det med en scoring, så ville det vært helt fantastisk.

- Forbannet - Hva tenkte du da ballen gikk utenfor?

- Jeg tenkte at det var dumt, men vi vant kampen og tok tre poeng. Og så er det utrolig deilig at vi var så tette bakover og ikke slapp til noen ting.

- Ville du satt den om du ikke hadde manglet ditt første landslagsmål. Blir det litt forknytt?

- Nei, jeg tenker ikke så mye på det. Utpå der er du i din egen verden. Det er forbannet at det ikke ble mål, sier Søderlund til Dagbladet.

- Høyre, venstre og hode Mens vi venter på Søderlunds første landslagsmål, så noterte i stedet Vegard Forren seg for sitt første - etter et herlig frisparktrekk mellom han og Stefan Johansen.

Det var en avslutning enhver goalgetter ville vært stolt av:

Ballen fikk en perfekt bue, Forren lurte seg på innsiden av motstanderen og traff rent og godt med høyrefoten (!).

- Vegard kan score mål med både høyre, venstre og hode, så det er bra for oss at noen kan score mål for oss iallfall, sier Søderlund.

- Fungerte bra sammen Markus Henriksen (23) spilte sin 19. landskamp, men den første i Per-Mathias Høgmos regjeringstid. Han fikk tierrollen like bak Søderlund på topp i en 4-4-1-1-formasjon.

Det ble et samarbeid Søderlund satte pris på.

- Jeg synes vi fungerte bra sammen. Markus er enkel å spille med og jobber knallhardt, sier han.

Henriksen ble belønnet med en 6-er på Dagbladets børs, og testet også Bulgarias keeper med et brukbart langskudd i Norges gode periode i andre omgang.

Jakter andreplassen Med seier og tre poeng er Norge praktisk talt klare for EM-playoff. Nå ligger neste gulrot i å slå Kroatia på Ullevaal søndag - og klatre opp til andreplassen i gruppe H, som gir EM-billett uten å gå via playoff.

Søderlund tror på mer norsk moro mot kroatene på søndag.

- Vi skal vise at vi kan ta det laget der. Det blir ikke lett, men vi viste her at vi er tette bakover og slipper til lite sjanser. Da kan vi klare det hjemme mot Kroatia også, med publikum i ryggen.

- Og den scoringen jeg ikke fikk her, skal jeg ha på søndagen i stedet. Det hadde vært kjekt, sier Alexander Søderlund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer