Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søderlund operert: - Har skåret i kjøttet rundt tåa

Spissen trente heller ikke i dag.

TRENTE IKKE I DAG HELLER: Lilletåa skaper problemer for Alexander Søderlund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRENTE IKKE I DAG HELLER: Lilletåa skaper problemer for Alexander Søderlund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): I går, fire dager før Norges uhyre viktige EM-kvalifiseringskamp mot Malta, måtte spydspiss Alexander Søderlund gjennom en liten operasjon.

Det bekrefter medisinsk koordinator i Rosenborg Håkon Scwabe overfor Dagbladet.

- Ja, det stemmer. Jeg snakket med landslagets lege i går, og hun sa at de har skåret i kjøttet rundt tåa, sier Schwabe, med henvisning til Norges lege Jorid Degerstrøm.

Kan ikke trene Per-Mathias Høgmo skal om kort tid møte pressen på Lillestrøm. Da vil landslagssjefen trolig opplyse om Malta-kampen lørdag står i fare for Søderlund.

Tippeligaens toppscorer har i lang tid slitt med en vond lilletå. I går fikk Dagbladet opplyst at Søderlund har gått på flere penicillin-kurer, uten at problemet har blitt borte av den grunn.

Den kraftfulle angriperen har spilt 21 kamper for Norge, og er sannsynlig tiltenkt en plass i startoppstillingen i de avgjørende kvalifiseringskampene mot Malta lørdag og Italia neste tirsdag.

Derfor er det ikke optimalt at Søderlund ikke har trent på flere dager. Også i dag sto 28-åringen over Norges fellesøkt.

- Kan ikke uttale meg RBKs medisinske koordinator fortalte i går at tåa ikke burde være noe problem med tanke på de kommende matchene, men i dag er ikke Schwabe like sikker lenger.

Grunnen er at han ikke selv har sett hvordan Søderlund ser ut etter gårsdagens inngrep.

- Jeg vil tro at det ikke har noe å si for helga, men jeg kan ikke uttale meg om det. Du må høre med landslagets apparat, sier Schwabe.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med landslagslege Jorid Degerstrøm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!