Søderlund scoret to da RBK knuste Lillestrøm

Suveren seriestart.

• Rosenborg - Lillestrøm 3-0

Lerkendal (Dagbladet): Rosenborg kjørte over Lillestrøm fra første minutt i kveldens kamp. Hjemmelaget var tydelig bestemt på å bestemme alt fra første spark, og det tok ikke lang tid før det kom både sjanser og mål.

Alexander Søderlund satte inn 1-0 etter 13 minutter da han trillet ballen i mål etter herlig forarbeid av assistkongen Mike Jensen. Syv minutter senere scoret Søderlund sitt niende seriemål for sesongen da han styrte inn en hard og perfekt pasning fra Pål Andre Helland.

Og etter drøye halvtimen gjorde Helland det selv da han dempet et gjennomspill fra Mike Jensen og dundret ballen i krysset.
- En dritbra 1. omgang av oss, og så slapper vi litt av i 2. omgang. Vi kunne kanskje kjørt på mer, men sparte oss nok en del, og det var masse krefter igjen, sier Alexander Søderlund.
Hans syntes Lillestrøm fremstod veldig passive.
- De virket redde og lå veldig lavt. Da er det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Søderlund.
Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mener det var intensiteten, ikke systemet som sviktet.
- Vi ligger slik vi skal med ti mann bak ballen, men likevel klarer de å score på oss. Det er for dårlig. Vi kommer ikke opp i dem, ble rett og slett for feige og for passive, sier LSK-treneren.

Roligere tempo 2. omgang startet på akkurat samme måte som den første, med store sjanser til Rosenborg. Knappe to minutter etter hvilen headet Søderlund svakt over etter at hele LSK-forsvaret - inkludert keeper - var utspilt.

Utover i 2. omgang roet tempoet seg betraktelig og Lillestrøm fikk komme mer med i kampen. Rosenborg virket fornøyd og begynte nok å tenke på neste kamp som kommer allerede tirsdag.
- Ja, det ble litt slik. 1. omgang var fantastisk, men så er det jo slik at kampene kommer tett nå og vi begynte å tenke litt fremover. Samtidig ble det litt upresist, sier Kåre Ingebrigtsen.
Han var imidlertid svært fornøyd med den første omgangen.
- Da spilte vi med en voldsom energi og kollektivet fungerte veldig bra, sier RBK-treneren.

Utover i 2. omgang ble det skapt mindre sjanser, og ingen av lagene klarte å få flere baller i mål.
Dermed ebbet det ut med en komfortabel 3-0-seier til et Rosenborg-lag som har fått en svært god start med seks seire og èn uavgjort på de første seriekampene.