Søderlund trengte en pause: - Kjente at det ble for mye

Før skjebnekampene for Norge.

KLAR FOR MATCH: Alexander Søderlund er trolig Norges spydspiss mot Ungarn - men RBK-angriperen innrømmer at han har vært sliten i sesonginnspurten. Derfor fikk han fri i helgas serierunde.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR MATCH: Alexander Søderlund er trolig Norges spydspiss mot Ungarn - men RBK-angriperen innrømmer at han har vært sliten i sesonginnspurten. Derfor fikk han fri i helgas serierunde. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Ungarn, på TVNorge klokka 20.45

LILLESTRØM (Dagbladet): RBK-spiss Alexander Søderlund (28) kan se tilbake på en god sesong med 22 scoringer og toppscorertittel i Tippeligaen.

Nå venter to avgjørende landskamper mot Ungarn i EM-playoff. Så venter cupfinale seinere i november.

- Dette er allerede den beste sesongen i karrieren min. Jeg kan ikke egentlig ikke gjøre så mye mer... Og fortsett gjenstår det en cupfinale og viktige landskamper, sier Søderlund til Dagbladet.

Men mannen fra Haugesund innrømmer at det har vært et langt 2015. Sammen med resten av landslagsspillerne Ole Selnæs og Pål A. Helland fikk spissen fri av RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mot Aalesund i helga.

- Det var en periode for to uker siden da jeg kjente at det ble for mye. Så derfor fikk jeg fri denne helga og det gjorde meg veldig godt, sier Søderlund.

- Hvorfor har du lykkes?

- Jeg er skadefri og har fått tillit over tid. Det har funket bra for hele laget og da smitter det over på meg. Mye har klaffet, men jeg har jobba hardt og det er deilig å se at jeg får noe igjen for det, sier Søderlund.

Torsdag klokka 20.45 venter Ungarn. Det betyr et mulig møte med «joggebuksemannen» og Ungarn-keeper Gábor Király (39).

- Han må kjøre sin egen stil, det har han jo gjort i 40 år. Jeg ser ikke helt hvordan det skal hjelpe han, sier Søderlund om mannen som står i mål med grå jobbebukser.

- Jeg håper på mye innlegg og trykk i boksen. Så kan jeg rive og slite, sier spissen.