Søderlund unner Pedersen en ny mulighet på landslaget

Marcus Pedersen er Tippeligaens heteste spiss.

DRAMMEN (Dagbladet): Marcus Pedersen har hatt en fantastisk høstsesong i Strømsgodset-drakta. Etter overgangen fra Brann i sommer har 25-åringen scoret ni mål på ni kamper.

- Jeg blir sjokkert om han ikke er i troppen, sa CMore-ekspert og tidligere landslagsspiss Steffen Iversen etter spissens to scoringer mot Rosenborg.

Hamar-gutten har ikke vært en del av Per-Mathias Høgmos landslagstropp siden privatlandskampen mot Emiratene i fjor sommer.

- Jeg får la beina snakke nå. Jeg skal gjøre jobben min på banen, så får det gå som det går, sier Pedersen til Dagbladet om landslaget.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen kan ikke skjønne annet enn at spissen nå er i landslagsdiskusjonen.

- Han nærmer seg for hver helg, så han må begynne å nærme seg nå. Han har vært god over tid. Han sa vel sist at det bare var å ringe om de ville ha han, sier «BP».

Ni på ni Men med ni mål på like mange kamper er det vanskelig og ikke nevne han i landslagssammenheng.

Mens landslagsspiss Alexander Søderlund viste seg fra en ny side ved to målgivende pasninger på Marienlyst, viste Pedersen fram sine goalgetter ferdigheter ved to anledninger.

- Jeg får to gode assist. Så, er jeg litt god på den andre, smiler Pedersen lurt når han blir spurt om å beskrive målene sine.

Lars-Cristopher Vilsvik var nest sist på begge hans scoringer. Den første kom etter et vakkert Godset-angrep, hvor han bare trengte å bredside ballen i mål. På den andre viste han seg fram fra sin beste side da han knuste Johan Lædre Bjørdal i lufta og stanget inn 3-1.

- Godset er offensivt lag og jeg scorer når jeg får sjanser. Det visste jeg at jeg kom til å få da jeg returnerte hit, sier Pedersen, som var skuffet etter poengtapet mot seriemesteren.

Ønsker Pedersen velkommen Pedersen må selv stå over neste serierunde etter et gult kort som kom etter en duell med Alexander Søderlund.

- Jeg mener det er en obstruksjon, men dommeren blåser ikke. Så mister jeg hodet. Pluss at Søderlund er rutinert.

Se duellen i videovinduet under!

Alexander Søderlund lo bare av situasjonen etter kampslutt.

- Han fikk vel litt vondt og skubba borti meg. Vi liker å slåss litt. Det var godt kjenne om det var noe styrke i han, sier RBK-spissen om duellen.

- Det var ikke landslagsplassen din han var ute etter?

-He-he. Det kan godt være. Det hadde vært kjekt å få han på landslaget. Han har vært med tidligere og er en fin gutt. Jeg unner han den muligheten, sier Søderlund til Dagbladet.

Hylles av treneren Det ble ingen nettkjenning på han i Drammen, men spissen var nest sist på to av RBK-målene og et hårstrå unna enda en assist på Konradsens andre scoring.

- Det var på tide at jeg ga noe tilbake. De har servert meg i hele år, smiler Søderlund.

- «Søder» har vært helt enorm i år. En lagspiller. Han har scoret over 20 mål. Og den jobben han legger ned er enormt bra, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som ble imponert over servitøren Søderlund i Drammen.