Søderlund var i ferd med å gi opp drømmen for to år siden

- Ville gjøre noe annet. Så ringte Haugesund.

KOMETKARRIERE: Alexander Søderlund har hatt en kronglete vei mot å bli landslagsaktuell. At han dro til utlandet for å finne lykken angrer han aldri på. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMETKARRIERE: Alexander Søderlund har hatt en kronglete vei mot å bli landslagsaktuell. At han dro til utlandet for å finne lykken angrer han aldri på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sjekk dagens oddstips fra Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad

LARNAKA (Dagbladet): Etter en tøff tid i Italia var Alexander Søderlund lei, og dro hjem for å studere. Etter en knapp måned på skolebenken ringte Haugesund.

25-åringen har aldri angret på at han reiste sørover for å følge fotballdrømmen, men høsten 2010 var han sliten av livet på reise.

Et mislykket opphold i Treviso ble avløst av en tøff tid i tredjedivisjonsklubben Lecco. Låneoppholdene på veien ga ulike erfaringer: Tre måneder i belgiske Namur sto i sterk kontrast til mesterligaspill og the double med islandske FH, men tilbake i Lecco bestemte han seg: Han ville hjem.

Søderlund flyttet tilbake til Haugesund, ble tatt tilbake av Vard, og begynte å studere idrett ved høgskolen i Stord.

- Jeg hadde ikke tenkt å gi meg helt, men jeg ville hjem og slappe av. Jeg savnet familien, venner, jeg ville gjøre noe annet, forteller han til Dagbladet.

Oppdaget på gata Da hadde han jaget proffdrømmen siden han ble oppdaget på gata på ferie i Romania som 15-åring. Ivan Vernic het forretningsmannen som ble imponert av Søderlunds balltriksing, og ordnet kontakt med en italiensk agent og prøvespill i Lecce (med e).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer