MÅ HVILE: Alexander Søderlund syklet en snau halvtime før han gikk i garderoben under dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅ HVILE: Alexander Søderlund syklet en snau halvtime før han gikk i garderoben under dagens landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Søderlunds ukjente problem: - Har gått på flere penicillin-kurer

Trente ikke med landslaget før skjebnekampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Alexander Søderlund (28) var en sterk bidragsyter til Norges viktige seirer over Bulgaria og Kroatia sist måned. Ekspertene tror også at spydspissen er tiltenkt en rolle på topp i skjebnemøtene med Malta lørdag og Italia neste tirsdag.

Da Per-Mathias Høgmo samlet landslagsgutta til ukas første treningsøkt på Ullevaal i ettermiddag ble det imidlertid tydelig at Tippeligaens toppscorer sliter med en skade.

Dagbladet får nå opplyst av RBKs medisinske koordinator Håkon Schwabe at det er en vond tå som skaper problemer for 28-åringen, og at han også har fått flere antibiotika-behandlinger den siste tiden.

SLITER MED RYGGEN: Stefan Johansen trente heller ikke for fullt i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLITER MED RYGGEN: Stefan Johansen trente heller ikke for fullt i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han sliter med en irritatsjon i den ene lilletåa. Det har han gjort en god stund. Han har gått på forskjellige kurer, men går ikke på penicillin nå. I overenstemmelse med landslaget så prøver vi å hvile ham litt, sier Schwabe.

Skal rekke Malta Søderlund spilte heller ikke oppgjøret mot Start sist søndag, og mens blant andre konkurrenten Joshua King trente for fullt ble kraftpluggen sittende på en ergometersykkel i ettermiddag.

Etter en drøy halvtime reiste Søderlund seg og konfererte med landslagslege Jorid Degerstrøm et par minutter før han tuslet inn i garderoben.

TOK DET ROLIG: Pål André Helland sliter med en nerve i låret, og jogget derfor bare rundt banen med manuellterapeut Thomas Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOK DET ROLIG: Pål André Helland sliter med en nerve i låret, og jogget derfor bare rundt banen med manuellterapeut Thomas Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han skal ta det med ro noen dager fremover, men dette skal ikke ha noe å si for kampene som kommer, sier Schwabe.

Flere hvilte I tillegg til Søderlund trente også Stefan Johansen, Martin Linnes, Pål André Helland, Ole Kristian Selnæs, Alexander Tettey og Omar Elabdellaoui alternativt.

Samtidig gjennomførte Jonas Svensson sin første trening med A-landslaget. RBK-spilleren kan være aktuell for en av backplassene, ettersom Tom Høgli allerede har meldt forfall.

LEKTE MED BALLEN: Martin Ødegaard så ut til å kose seg tilbake i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEKTE MED BALLEN: Martin Ødegaard så ut til å kose seg tilbake i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Og hvis noen lurte: Martin Ødegaard var selvfølgelig på plass. 16-åringen utmerket seg blant annet som den beste på avslutningstreninga.

KAN DEBUTERE: Ole Kristian Selnæs kan få A-lagsdebuten mot Malta eller Italia. I dag var RBK-stjerna med på deler av treninga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN DEBUTERE: Ole Kristian Selnæs kan få A-lagsdebuten mot Malta eller Italia. I dag var RBK-stjerna med på deler av treninga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer