HÅPER PÅ STAFETTPLASS: Sofia Bleckur imponerte med femteplassen på 15-kilometeren med skibytte i dag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
HÅPER PÅ STAFETTPLASS: Sofia Bleckur imponerte med femteplassen på 15-kilometeren med skibytte i dag. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Sofia Bleckur slo Bjørgen og Weng i dag. Nå advarer hun Norge før stafetten

- Ikke umulig at vi vinner.

FALUN (Dagbladet): Sofia Bleckur var det mest overraskende navnet blant dem som måtte møte på premieutdelingen i Falun i kveld. Det er de seks beste i hver øvelse som må stille på utdelingen, og Bleckurs femteplass var altså godt innenfor det.

Prestasjonen blir ikke mindre når du vet at hun bare har gått fire verdenscuprenn i år og ligger sammenlagt på 54. plass i verdenscupen. Marit Bjørgen, som vant verdenscupen sammenlagt i Östersund forrige helg, kom som kjent på sjetteplass i dag.

- Hvis noen hadde sagt til deg før start at du skulle slå Marit Bjørgen i dag, hva ville du tenkt?

- Ja, det vet jeg ikke, sier Sofia Bleckur til Dagbladet og ler.

- Jeg hadde nok kanskje ikke trodd på det, men alle kan jo ha en dårlig dag. Jeg er veldig, veldig fornøyd med prestasjonen min i dag. Det er nok noe av det beste jeg har gjort hittil, sier 30-åringen, og setter i så måte prestasjonen i et visst perspektiv.

Med så mange svenske jenter i gryende og beviselig form begynner det å lukte et eller annet velkjent av det stafettlaget som skal gå på torsdag også.

- Ja, det fiksa jo gull i fjor disse jentene, så det er ikke umulig at vi klarer det i år også, sier Bleckur, som nå for alvor har begynt å håpe på å få gå en distanse selv også.

- Formen min er i hvert fall veldig bra, sier hun til Dagbladet.