Søgård savner en brølape i LSK

- Noen må røske gutta.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): 29. februar rev Espen Søgård av et leddbånd i skuldra. Av den grunn har han ikke spilt ett minutt av årets tre første seriekamper, og fortsatt vil det ta 5-6 uker før han er tilbake på banen.

Sånt er en tålmodighetsprøve for enhver fotballspiller - særlig når laget i ditt hjerte står med ett poeng på tre kamper, 3-8 i målforskjell og ligger helt sist på tabellen.

- Savner noen som går i bresjen

Det er selvsagt mulig at situasjonen ville vært den samme om Søgård var på banen. Men er det én ting 28-åringen er kjent for, er det at han alltid gir 100 prosent og går i krigen.

Slike var det ikke mange av i 0-3-kampen mot Vålerenga.

- Det var skremmende å se hvor tungt alt så ut med én gang vi fikk en imot. Det er en vekkerklokke vi må ta på alvor, sier Søgård til Dagbladet.no.

Han savner en tydelig sjef ute på banen, en som røsker tak i de andre spillerne og stiller krav.

- Jeg savner noen som går i bresjen, drar de andre i ørene og tar styring, sier han.

ETTERLYSER SJEF: Espen Søgård savner at en i spillergruppa røsker tak i lagkameratene ute på banen og tar styring. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
ETTERLYSER SJEF: Espen Søgård savner at en i spillergruppa røsker tak i lagkameratene ute på banen og tar styring. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

Og trekker fram én situasjon fra VIF-kampen som illustrerte mangelen på akkurat det, og som var utypisk for et dødballag som Lillestrøm.

- Det var vel en lav corner som gikk gjennom hele feltet, som Midttun Lie til slutt reddet på streken. Da må det gå en jævel i oss. Noen må røske gutta og si at det ikke er akseptabelt. Den corneren skulle vært klarert allerede på 1. stolpe. Å få en reaksjon i sånne situasjoner kan kanskje vekke noe i laget, sier Søgård.

- Er ikke for eksempel Frode Kippe typen til å røske de andre litt?

- Jeg føler Kippe prøver å styre å skuta. Alt handler nok om selvtillit. Jeg registrerte i 1. serierunde at vi ikke våget å drible i én-mot-én-situasjoner. Til helga møter vi et lag (Molde) som er i litt samme båt som oss. Da er det viktig at vi er sterkest i hodet. Vi skal ikke legge ekstra press på oss sjøl ved å si at vi vinne, men det er en fin anledning til å skape positiv energi og fine opplevelser, sier Søgård.

Tilbake til LSK-stilen

Han mener spillerne må ta det meste av ansvaret for den svake sesongstarten, ikke Tom Nordlie.

- Jeg føler at Tom er løsningsorientert, han vil ha med oss spillere for å finne løsningen. Vi kan ikke overlate alt til ham - det er vi som må gjøre jobben ute på banen, sier han.

Søgård har resepten klar for hvordan sesongens første seier skal innkasseres mot Molde til helga:

Søgård savner en brølape i LSK

- Vi må få noen til å gå gjennom veggen, og takle så det suser. Vi må ofre alt og finne tilbake til LSK-stilen. Det skal være vondt å møte oss. Men jeg tror ikke Molde er skremt av det de har sett så langt, smiler han.

<B>LANGTIDSSKADET:</B> 29. februar rev Søgård av et bånd i skuldra, og fortsatt vil det ta 5-6 uker før han er tilbake.