Søgård ville ikke gå av banen etter cupgullet

Cupmester med klubben i sitt hjerte.

• Finn din klubb blant 13 000 norske idrettsforeninger - og stem

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Åtte år etter a-lagsdebuten for Lillestrøm vant endelig Espen Søgård noe med klubben han holder høyest. Gleden han selv følte over cupgullet så han igjen i ansiktene på alle kanarifuglene som jublet fra tribuneplass.

- Det betyr veldig mye for meg å vinne noe med Lillestrøm. Jeg har vært med på å tape cupfinaler, og nå skjønner jeg de som sier at det er så stor forskjell på å vinne eller tape denne kampen.

- Jeg ser hvor glade alle som holder med Lillestrøm blir over dette, og det var litt av grunnen til at jeg ikke ville gå av banen etter kampen heller, sier Søgård til Dagbladet.no.

- Samme hvor du kommer fra

For da Per Ivar Staberg blåste av etter 94 spilte minutter ville Søgård bare løpe rundt og takke, smile, og feire med alle dem som sto og følte det samme som ham på tribunen. Og vise fram det synlige beviset på at det var hans egen klubb som var årets norgesmestere i fotball.

- Nå er det fare for at det blir en skikkelig fest med supporterne, gliser Søgård.

- Men for oss som lever av å vinne, tror jeg ikke det spiller noen rolle om du kommer fra Fetsund eller Tunisia i dag. Følelsen er like god over å vinne cupen.Det er ingen tvil om at LSK har en stor, stor plass i hjertet til Søgård. Pål Steffen Andresen, også han ekte lillestrømling, føler det samme.

ENDELIG! Espen Søgård vant endelig en pokal med Lillestrøm, klubben i hans hjerte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
ENDELIG! Espen Søgård vant endelig en pokal med Lillestrøm, klubben i hans hjerte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Ekstra spesielt

- Det var på tide, sier Pål Steffen Andresen om LSK-gullet.

Det er 18 år siden sist klubben vant noe som helst i norsk fotball. Pål Steffen Andresen var akkurat fylt sju år da Lillestrøm ble seriemestere i 1989.

Siden den gang har han spilt aldersbestemt fotball der, og hengt langs gjerdet og sett de store gutta spille fotball rundt feltet på Åråsen. Uten å vinne noe som helst.

- Jeg tror det er litt ekstra spesielt for meg dette her, sier Andresen til Dagbladet.no, og sier som Søgård at det var godt å kunne gi noe tilbake til de trofaste kanarifuglsupporterne.

- Fansen er veldig viktige for oss, så det var godt å kunne gi noe tilbake til dem også.

STORT: Pål Steffen Andresen legger ikke skjul på at det er stort å bli norgesmester med Lillestrøm.